İlkadım'da Mahalle Aralarına Büyük Tesisler


İlkadım'da Mahalle Aralarına Büyük Tesisler

Mahalle aralarında çocuk ve gençleri için olarak basketbol ve futbol sahası, halı saha, tartan pist, oyun gurupları yapan Başkan Tok, İki yıl içerisinde 43 parkı yenilediklerini, 10 mahallede 8 milyon TL değerinde yatırım yaptıklarını ifade etti.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Derecik, Derebahçe ve Anadolu Mahallesi'nde yapımı hızla devam eden halı saha ve parkları gezdi.

ÇALIŞMALARI İNCELEDİLER

Derecik Mahalle Muhtarı Çetin Çavuş ve Anadolu Mahallesi Muhtarı Şerif Yavşan ve Park ve Bahçeler Müdürü Erdoğan Zengin  ile birlikte yapılan halı saha ve parkları gezen Başkan Tok, halı saha ve parkların yılbaşına kadar tamamlanacağını söyledi.

HİZMETLER BUGÜNÜN ÇOCUKLARINA...

Yarınların Türkiye'sinin inşasında görev alacak çocukların hoşça vakit geçirebileceği modern oyun gurupları ve sosyal alanlar oluşturduklarını ifade eden Başkan Tok, 2015 ve 2016 yılları içersinde çocuklar için 8 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını söyledi.

İki yılda 43 çocuk parkını yenilediklerini söyleyen Başkan Tok, Bu yıl 7 çocuk parkı 7 adet halı saha yapımına başladıklarını, şu an itibariyle %70'ini tamamladıklarını , yıl sonuna doğru hizmete açacaklarını kaydetti.

ÇOCUKLARA TAM DONANIMLI TESİS

2 yıl içerisinde 10 mahallede 8 milyon TL değerinde çocuk ve gençler için yatırım gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Tok,  " Belediye olarak basketbol ve futbol sahası, halı saha, tartan pist, oyun gurupları, fitness aletleri, oturma gurupları, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları olmak üzere iki yıl içerisinde 10 mahallede 8 milyon TL değerinde yatırım yaptık. Vakitlerinin çoğunu oyun parkında geçiren yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın hoşça vakit geçirdiği parkları program dahilinde baştan aşağıya yeniliyoruz. Parklarımızda bulunan oyun grupları, yeşil alanlar, park zeminleri ve aydınlatma gruplarımızı tamamen yenileyerek ilçemizde bulunan parklarımızı yeni görünüme kavuşturuyoruz. " dedi.

ÇOCUKLARA VERİLEN SÖZLER TUTULDU

Çocuklara verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza sporu sevdirmek, yaşamlarını spor yaparak geçirmelerini sağlamak amacıyla yeni spor alanları oluşturuyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz geleceğin yarınlarıdır.  Bilgi ve teknolojinin hızla yaygınlaştığı çağımızda, çocuklarımızın spor yapmalarına ve oyun oynamalarına imkan oluşturmak için imkanlarımız nispetinde halı saha ve çocuk parkları yapıyoruz. Çocuklarımızı spora, oyuna teşvik etmezsek tam aksine yavrularımız kötü alışkanlıklar edinir. Bizler de bu nedenle yavrularımızı yarınlara hazırlamak için çocuklarımızı spora teşvik ediyoruz. Yapacağımız bu futbol sahasından ayrı olarak gençlerimize donanımlı her detayı düşünülmüş yeni bir halı saha ve çocuk oyun parkı  inşa ediyoruz. " diye konuştu.


Yayın Tarihi: 12/11/2016