İlkadım’da Gönül Sohbetleri Yüreklere Nakşetti


İlkadım’da Gönül Sohbetleri Yüreklere Nakşetti

İlkadım belediyesinin her yıl Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği Gönül Sohbetleri ve Kur'an Ziyafeti programlarının  dün akşamki konuğu  İsmailağa Cemaatinin önemli vaizlerinden Hakan Coşkun hocaefendi oldu.

TESBİHLERİN FERYADI VAR!

Coşkun Hoca Efendi cemaate seslenirken; “Cebimizde taşıdığımız 33’lük tesbihlerin bile ne zaman benimle Allah’ı zikredeceksin diye feryadı var. Mümin kardeşlerim Peygamber Efendimiz’in sünnetiyle davranınız ve hiç kimseyi hor görmeyiniz. Günahkar olsa bile kardeşlerimize ellerinizi uzatın ve yüreklerine dokunun. Bu mübarek Ramazan ayında oruç tutmayı sadece aç kalmak olarak görmeyin. Elinizle, gözünüzle, kulağınızla ve bil hassa dilinizle günahtan kaçının” dedi.

HZ. PEYGAMBER, KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDİ

Hz. Peygamberin hayatından örnekler veren Hakan Coşkun, memleketimizin birlik ve beraberliğe şu an en çok ihtiyaç duyduğu zamanlar olduğunu vurguladı. Coşkun, " Hz. Peygamber,  hiç kimseyi ötekileştirmedi. Mekke sokaklarında ve caddelerinde gezerken şu şekilde dolaşıyordu “ Lâ ilâhe illallah” diyerek kurtulun. Kurtuluş buradadır. Huzur İslam’dadır. Camilerin gölgesinde yetişen nesil, Çanakkale’de omuz-omuza düşmana karşı büyük mücadele veren ecdadın torunları bizler bugün neden köprü altındaki bonzai kullanan gence ulaşamadık.  Hep ötekileştirmekten, hep kendimizi diğer insanlardan üstün görmekten kaybediyoruz." diye konuştu.

TOK; “KARDEŞLİK AYINI DOYASIYA YAŞAMALIYIZ”

Teravih namazı sonrasında konuk hoca Vaiz Hakan Coşkun ve cami cemaati ile çay içerek sohbet eden Başkan Erdoğan Tok; “Her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan’ı da ibadet ve kardeşlikle geçirmek için programlar düzenlemeye devam ediyoruz. Bu akşam bizi kırmayarak konuğumuz olan değerli hocamız Hakan Coşkun’a güzel sohbetleri için teşekkür ederim. Hocamızın da vurguladığı gibi bu mübarek günleri ibadet ve kardeşliğimizi pekiştirmek için iyi değerlendirmeliyiz. Bizlerle bir arada olan bütün hemşerilerime gönülden teşekkür ederim” diye konuştu. Ardından cami etrafında bulunan Derebahçe esnafını ziyaret ederek taleplerini dinledi.


Yayın Tarihi: 10/06/2017