İlkadım Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Camii Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi


İlkadım Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Camii Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ ve Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN  İlkadım Belediyesi yeni hizmet binası ve camii temel atma törenine katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan TOK, bir konuşma yaparak İlkadım ilçesinde yaptıkları çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN yaptığı konuşmasında, “Buraya gelmeden önce Sayın Bakanımızın başkanlığında Sayın Cumhurbaşkanımızın Samsun’a teşriflerinde açılışını yaptığı bu gün de tanıtımını yaptığımız İlkadım Gençlik Merkezi’nden geliyoruz. Gençlerimiz yavrularımız bu gençlik merkezlerinde çok güzel kurslar görüyorlar ve değerler eğitimini alıyorlar. Ben bundan dolayı Sayın Bakanımıza şükranlarımı sunmak istiyorum. Bu gençlik merkezleri 24 saat işleyen bir mekanizma halini alacak.

Başınızı kaldırıp şöyle çevreye bir baktığınızda bu şehrin ne kadar güzel olduğunu görürsünüz. Affınıza, hoşgörünüze sığınarak bu binalar yapıldığında bazen de hayıflanmıyor değilim. Bu güzel şehrimizi mutlak suretle muhafaza da etmemiz gerekiyor. Tabi ki, binalara ihtiyacımız var ama binaları yapmak amaç halini almamalı, araç halini almalı. İlkadım Belediye Başkanı son derece modern, kaliteli, nitelikli ve güzel bir binanın bu gün temelini atıyor. Bu binanın, bu külliyenin şehrimize ve insanımıza hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.”dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ yaptığı konuşmasında, “Bu gün burada gerçekten İlkadım belediyemizin yeni hizmet binasının temel atmasında ve içerisinde inşa edilecek olan caminin temel atmasında hep beraberiz. Buraya bu güzel hizmeti kazandırdığı için İlkadım Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Samsun ve ilçelerine büyük yatırımlar devam ediyor. Biraz önce Türkiye’nin en büyük gençlik merkezi olan İlkadım Gençlik Merkezi’nin tanıtımını yaptık. İnşallah Allah kaza, bela göstermeden bu binamızın inşaatı tamamlanır. Samsun’da birçok yatırımın, birçok çalışmanın temel atmasında, açılışında beraber oluyoruz. Biz hizmet etmeye devam edeceğiz. Elimizi, bedenimizi bu güne kadar olduğu gibi taşın altına koyacağız, niye çünkü 15 Temmuz gecesi bu millet ülkesi için, devleti için, demokrasisi için, geleceği için, hükümeti için ve Cumhurbaşkanı için bedenini siper etti.

Biz de bu tende bu can durduğu sürece bu millete, bu memlekete hizmet etmeye yeminliyiz, mecburuz ve bunu yapmak zorundayız. Samsun çok büyük atılımlar içerisinde inşallah bir buçuk ay içerisinde dünyanın en büyük spor organizasyonlarından bir tanesi Samsun’da olacak. Türkiye’den, Samsun’dan bu organizasyonu almak için çok uğraştılar. Onun için hepimiz hep beraber Samsun’dan herkes sorumluluğunun bilincinde bu işe dört elle sarılacak ve inşallah en iyisini yapacağız. İnşallah yeni spor tesislerimiz Samsun'umuzda büyük spor organizasyonlarının da olmasının yolunu açacaktır. Bakarsınız Türkiye’deki önemli kupalardan bir tanesinin finali de Samsun’da olur. Biz ev sahipliği yapmaya her zaman hazırız. Samsun her organizasyona en güzel bir şekilde her zaman ev sahipliği yapar.”dedi.

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ, Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN, Samsun Milletvekili Ahmet DEMİRCAN, Fuat KÖKTAŞ, Orhan KIRCALI, Çiğdem KARAASLAN, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ ve diğer protokol üyeleri ile birlikte İlkadım Belediyesi yeni hizmet binası ve camii temel atma törenini gerçekleştirdi.

Temel atma törenine ayrıca, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait BİLGİÇ, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet YAVUZ, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Yayın Tarihi: 09/06/2017