İkizce’de Üretilen Fındık Sepetleri İspanya’ya İhraç Edilecek


İkizce’de Üretilen Fındık Sepetleri İspanya’ya İhraç Edilecek

İkizce Ziraat Odası Başkanı Hasan Çalık, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret ederek, İkizce ilçesi  Düzpelit mahallesinde imal edilen fındık sepetleri ile ilgili bilgi verdi.

Fındığın toplanması ve pazara sunulmasında sepetin çok büyük önemi olduğunu söyleyen İkizce Ziraat Odası Başkanı Hasan Çalık, "Sepetin, fındığın kalitesi ve pazara sunulmasında bir değer yaratacağına inanıyoruz. Biz ziraat odası olarak bunu çok önemsiyoruz. Üreticilerimizin sepetlerini İspanya'ya göndereceğiz. Pazar arayışındaki İspanyol şirket önce Çin'le görüşüyor. Çin'den aldıkları ürünlerin doğal ürünlerle yapılmadığını, sentetik malzeme karıştırdıklarını görüyorlar. Doğal ürün aradıkları için  bizim ürettiğimiz doğal sepetleri çok beğeniyorlar. Bu da bizleri çok mutlu etti. Böylelikle bitmiş olan bir mesleği tekrar ayağa kaldırmak istiyoruz. Halk eğitim kursları ile gençlerle bu işi yaygınlaştırmak için çalışacağız. Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’na gösterdiği yakın ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Organik sepetler İkizce İlçesi Düzpelit mahallesinde üretiliyor. Ziraat Odası Başkanlığının öncülüğünde fındık dalları organik sepete dönüştürülüyor. El emeği,  doğal ağaçlardan  yapılan sepetler rağbet görüyor ve  halk eğitim aracılığıyla da gençlere aktarmak istiyorlar. Bizler de Valilik olarak gereken her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Fındık sepetlerinin daha kaliteli üretilerek, ihraç etme konusunda Ziraat Odası’nın düşüncesi olduğunu  ifade eden Vali Balkanlıoğlu, ”Katıldıkları uluslararası yöresel ürünler fuarında sepetler yurt dışından da beğeni toplamış. Özellikle,  İspanya'nın Madrid kentinde 100 yılı aşkın süredir fındık sepeti üretimi yapan bir şirketin yetkilileri, İkizce ilçesinde imal edilen fındık sepetlerini beğendi ve talep ediyorlar. Böyle geleneksel, yöresel  bir ürünün pazarlanabilir bir değer çabasına getirmesinden dolayı İkizce Ziraat Odası Başkanı Hasan Çalık’a teşekkür  ediyorum” şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 12/07/2016