İdrar Kaçırma Sorunu Mutlaka Tedavi Edilmeli


İdrar Kaçırma Sorunu Mutlaka Tedavi Edilmeli

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri doktorlarından Üroloji Uzmanı Op. Dr. Şakir Aydoğan, "Kişi de idrar kaçırma sıklıkla meydana geliyor, günlük hayatını etkiliyorsa doktora görünmek ve tıbbi tedavi önerileri almak, genel sağlık açısından önemlidir." dedi.

Tedavi edilmeyen idrar kaçırma sorunu farklı sağlık sorunlarını ortaya çıkarabileceği gibi insanların sosyal olarak geri çekilmelerine neden olabilir ve bu durum sıklıkla depresyona yol açabileceğini ifade eden Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri doktorlarından Üroloji Uzmanı Op. Dr. Şakir Aydoğan, "Her türlü kontrol edilemeyen ve istenmeyen idrar tutamama durumuna idrar kaçırma olarak tanımlanmaktadır. Bu durum düzenli olarak devam ederse bu tıbbi bir sorun olarak kabul edilmektedir. Kadınların, erkeklere göre daha fazla idrar kaçırma sorunlarından şikâyetçi oldukları ortaya konulmuştur. Bu sağlık sorununu konuşmaktan rahatsız duyulduğu, çekinildiği için bir çok kişi tedavi için geç kalmaktadır. Bu durum da hem iş hem de sosyal hayatlarını etkilemektedir.

İDRAR KAÇIRMANIN EN SIK NEDENLERİ
Hormon eksikliği, Pelvik taban kaslarının zayıflığı, Nörolojik hastalıklar, İdrar yolu enfeksiyonu, Prostat büyümesi, Doğum, Menopoz İdrar kaçırmanın en sık nedenleri olarak kabul edilir.
Bu sorun artan yaşla birlikte daha fazla görülür hale gelir, fakat yaşlanmanın normal bir süreci değildir.
Stres tipi idrar kaçırma, Öksürme, hapşırma veya gülme, Koşma veya sıçrama gibi egzersizler, Alışveriş eşyaları gibi ağır yükleri kaldırma bu ve bunun gibi durumlarda  idrar torbası içindeki basınç artar ve idrar kaçırma oluşur.

MUTLAKA TEDAVİ EDİLMELİ
Tedavi edilmeyen idrar kaçırma sorunu enfeksiyonlara, ciltte kızarıklıklara veya cinsel sorunları beraberinde getirebilir. Bununla birlikte depresyon, stres, kendine saygının zedelenmesi ve utanmaya neden olmaktadır. Bu sorunlar iş ve sosyal hayatınızın bozulmasına yol açabilir.
Bu anlamda idrar kaçırmanın tiplerine göre  farklı tedavi seçenekleri ile tedavi edilebilir. Bu tedavi seçenekleri; ilaç tedavileri veya cerrahi tedavilerdir. Doktorunuzla birlikte sizin için en iyi olan tedavi yöntemini konuşabilirsiniz." diyerek sözlerine son verdi.


Yayın Tarihi: 01/10/2020