Her Türlü İhanet Odağını Lanetliyorum


Her Türlü İhanet Odağını Lanetliyorum

Başbakan Davutoğlu, "Hiçbir ayrım gözetmeden doğrudan insanı hedef alan menfur saldırıyı gerçekleştiren canileri, onları böyle insanlık dışı bir eyleme azmettiren ve destekleyen her türlü ihanet odağını ülkem, milletim ve hükümetim adına lanetliyorum" dedi

Başbakan Davutoğlu, Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin yayımladığı taziye mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Hiçbir ayrım gözetmeden doğrudan insanı hedef alan menfur saldırıyı gerçekleştiren canileri, onları böyle insanlık dışı bir eyleme azmettiren ve destekleyen her türlü ihanet odağını ülkem, milletim ve hükümetim adına lanetliyorum. Bu acı olay sebebiyle milletçe hepimiz derin bir acı içerisindeyiz. Bu alçakça saldırıda hayatını kaybedenler için taziyelerimi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyorum."

Terör odaklarının bu saldırıyla menfur cinayetlerine bir yenisini daha eklediklerine vurgu yapan Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu olay vesilesiyle bir kere daha gördük ki terörün hedefi bütün insanlıktır, insanların yaşama hakkıdır. Dünyanın dört bir tarafından gelen mesajlar bu acının dünyanın her yanındaki insanlarca paylaşıldığını ve terörün gerçek yüzünün bütün dünyada görülmeye başlandığının ispat ediyor. Bu saldırıların kurbanları arasında birçok ülke vatandaşları var. Türkiye olarak biz her zaman teröre karşı net bir duruşa sahip olduk ve terörün dini, dili, ırkı olmadığını kimden gelirse gelsin terörün lanetlenmesi gerektiğini ifade ettik. Bu acı olay, tavrımızın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha göstermiştir."

Başbakan Davutoğlu, Türkiye olarak terörle mücadelenin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğine dikkati çekerek, mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti.

Hiçbir terör odağının bu tür canice saldırılarla amacına ulaşamayacağını aktaran Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Terör tümüyle sona erinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak büyük bir dikkatle sürdürülüyor. Olayın en kısa zaman içinde aydınlatılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ülke olarak bu zor zamanları birbirimize kenetlenerek, birlik olarak aşacağız." 

Kaynak: akparti.org.tr


Yayın Tarihi: 20/03/2016