Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi


Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi

Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak ve Uzay Mühendisliği ile Meteoroloji Mühendisliği Bölümleri ilk mezunlarını verdi.

Ballıca Yerleşkesinde gerçekleşen mezuniyet törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa DEMİR, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AYDIN, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet KURAN, Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aydın MISIRLIOĞLU ve Prof. Dr. Selahattin KAYNAK, Meteoroloji Bölge Müdürü Yücel YÜCE, Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Salih KESGİN, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman TOPALOĞLU, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof Dr Hüseyin DEMİR, Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erdem Emin MARAŞ, Samulaş Genel Müdürü Enver Sedat TAMGACI, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut İŞBİLİR, Yurt Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer ARAL, 19 Mayıs Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih YAMAN, TÜRSAB BTK Başkan Yardımcısı Murat KÜÇÜK ile Samsun Üniversitesi personeli, öğrenciler ve kıymetli aileleri katıldı.

Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın MISIRLIOĞLU, Uçak ve Uzay Mühendisliği ile Meteoroloji Mühendisliğinden mezun olan öğrencilerin ülkemize yapacakları hizmetler ile milletimizin ve devletimizin sağladığı imkanları büyük fedakarlıklarla birleştirerek kurulan ve yaşatılan bu kurumun, kısıtlı kaynaklara rağmen kaliteli eğitimin yapılabileceğini ispat ettiğini söyledi. Havacılık için adeta bir kurtarılmış bölge olan bu yerleşkenin Samsun yanında bölge için de teknolojik gelişime ivme kazandıracak en önemli yapı olduğunu söyledi.

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AYDIN konuşmasına; havacılık ve onun ayrılmaz bir parçası olan uzay ve atmosfer alanındaki çalışmaların ülkelerin gelişmişlik ve kalkınma seviyelerini gösteren önemli göstergelerden biri olduğunu belirterek başladı. Günümüz dünyasında her ne kadar ülkelerin birbirlerinden bağımsız bir havacılık ve uzay sanayi geliştirmesi oldukça zor görünse bile ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve Çin gibi ülkelerin başka ülkelere ihtiyaç duymadan, kendi kaynakları ile bu alanda faaliyetlerini sürdürebilme kapasitesine sahip olduklarına dikkat çeken Rektör AYDIN, “Son yıllarda havacılık ve uzay çalışmaları alanında ciddi gelişme içinde olan ülkemiz hem insan kaynağı hem de teknolojik imkan açısından geçmişe oranla çok daha iyi bir durumda olmasına rağmen bu alanda hala dışa bağımlılığımız devam etmektedir. Bu nedenle de bize sonsuz imkanlar sunan atmosfer ve uzayın en verimli şekilde kullanılmasını sağlayacak teknolojilere sahip olabilmek için ülkemiz bir taraftan dost ülkelerle iş birliği içinde çalışmaya devam etmeliyiz, ancak öte taraftan da teknolojiye dışa bağımlı olmadan, tek başına sahip olmalıyız. Bu durum bekamız için hayati öneme sahiptir” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa DEMİR, bu tören ile mezuniyet yıllarına döndüğünü belirterek öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Başkan Mustafa DEMİR “Ülkeniz, geleceğiniz için çok şeylere vesile olacağınızdan asla şüphe etmeyin. Tek bir arkadaşımız olmayabilir ama topyekûn buradaki kadro Türkiye’nin uzay ve uçak mühendisliği alanında omurgası, belkemiği ve öncüleri. Bu üniversitemizin ününü, Türkiye’nin ötesine taşan bir konuma hep birlikte taşıyalım” şeklinde konuştu. Öğrencileri ve ailelerini tebrik eden Başkan DEMİR, Samsun Üniversitesine her konuda destek olmaya hazır olduklarını ifade etti.

Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alan Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü ile Meteoroloji Mühendisliği Bölümünden mezun olan 46 öğrenci başarı belgelerini ve diplomalarını protokol üyeleri ve akademisyenlerin elinden aldı. Başarı belgeleri ve diplomaların verilmesinin ardından fakülte birincisi Engin GÜNEŞ mezuniyet kütüğüne isim çaktı. Sonrasında ise mezun olan öğrenciler kep atarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.


Yayın Tarihi: 28/06/2019