Hastane ve Kökçüoğlu Mahalleleri Dönüşecek


Hastane ve Kökçüoğlu Mahalleleri Dönüşecek

Samsun'un  en eski yerleşim merkezlerinden birisi olmasının yanında düzensiz yapışma ile de dikkat çeken İlkadım İlçesi'ndeki Hastane ve Kökçüoğlu Mahallelerinde kentsel yenilenme  için çalışmalar hız kazanacak. Başkan Tok, bayram sonrası mahalle sakinleri ile bir araya gelerek yerinde dönüşüm için toplantılar gerçekleştirecek.

TOK, VATANDAŞLARIN EMSAL HAKLARINI YÜKSEK TUTTU.

Yerinde dönüşüm ile ilgili vatandaşların haklarını koruyan çalışmalar gerçekleştiren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Daha önceki 2004-2009 yılları arasındaki İlkadım Belde Belediye Başkanlığı döneminde, Hastane ve Kökçüoğlu mahallelerinde  oturan vatandaşların inşaat haklarını emsallerine göre daha da yükseltmişti.   Vatandaşlar 'mağdur olmasın' diye daha çok kazanım elde edilmesi yönünde uğraşlar veren Başkan Erdoğan Tok, Hastane ve Kökçüoğlu Mahallerindeki emsal değerini 4'e çıkartmıştı.  

BÖLGE HALKININ HAKLARI KORUNACAK!

Belediye Meclisi'nce alınan karara göre 5 ay önce, 26 Mart itibariyle askı süreleri biten konut sahiplerinin kendilerinin inşaat yapabilecek seviyeye getirmişti.  Başkan Tok, Yerinde dönüşüm projesi kapsamında yeni evlerinde oturmak isteyip herhangi bir adım atamayan  mahalle  sakinlerinin haklarının  korunması ve güvence altına alınması için garantör koordinatörlük görevini üstlenecek.

GARANTÖR KOORDİNATÖRLÜK GÖREVİ.

Yerinde dönüşüm isteyerek huzurlu, standartları yüksek konforlu yeni konutlarda oturmak isteyen vatandaşlarla  bayram sonrası görüşecek olan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Müteahhitle vatandaş arasında garantör koordinatör olarak yerinde dönüşüm projesinin ilk konutlarının yapılması için devreye girecek.

DAHA GÜZEL, STANDARTLARI YÜKSEK KONFORLU KONUTLAR YAPILACAK.

Hastane ve Kökçüoğlu Mahallelerinde ikamet eden vatandaşların ısrarla konutlarını yenilemek istediklerini, bu konuda belediye olarak halkın rızası doğrultusunda yerinde dönüşümü başlatmak istediklerini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " 13 yıldır Hastane ve Kökçüoğlu mahallerinde vatandaşlarımızın  derme- çatma evlerde oturmasının yerine standartları yüksek, modern ve konforlu konutlarda oturabilmesi için yılladır uğraş veriyorum.  Şu an  vatandaşlarımızın bir araya gelip kendi konutlarını yapabilmelerinin önünü açtık.  Hastane ve Kökçüoğlu mahallelerinde inşaat emsal değerlerini yüksek tuttuk.  4 emsal yaptık.  Ne demek  4 emsal.? Derebahçe ve Kalkanca'da 1000 metrekarelik bir arsadan 100 m2'lik 14 daire yapabilirsiniz, Hastane ve Kökçüoğlunda ise 1000 m2'lik alanda 100 m2'lik 40 tane daire yapabilirsiniz. Yani arsa üzerinde çok daha fazla daire yapılabilmesinin önü açtık. Planlara işledik.  İşte bizim farkımız bu. " diye konuştu. 


Yayın Tarihi: 28/08/2017