Halit Doğan’dan Ulaşımda Kalıcı Çözümler


Halit Doğan’dan Ulaşımda Kalıcı Çözümler

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, ulaşıma dair projelerini açıkladı. Sorunları giderici değil, önleyici bir yönetim anlayışıyla Samsun’un güncel problemlerine acil ve kalıcı çözümler ürettiklerini belirten SBB Başkan Adayı Doğan’ın gündeminde; Doğu-Batı Çevre Yolu, Şehir Hastanesi tramvay hattı var.

Trafikte acil ve kalıcı çözümleri devreye alacaklarını vurgulayan AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Bütüncül planlama ve uygulamalarla kısa sürede Samsun’umuzun şehir trafiğinde %32 azalma sağlayacak, trafikte harcanan zamanı azaltarak konforlu, hızlı ve güvenli ulaşımı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Şehir içi trafiğinde harcanan süre düşecek

Türkiye Yüzyılı Şehirleri vizyonuyla Samsun’un ulaşımına dair kalıcı çözümler ürettiklerini belirten Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Ulusal ve uluslararası alanda şehrimizin potansiyelini en etkin şekilde değerlendirerek, “Türkiye Yüzyılı Şehirleri” vizyonuyla, her alanda Samsun’umuzu ön plana çıkarmak amacıyla çalışmalara başladık. Bu çerçevede kentin sosyal ve fiziki ihtiyaçlarını belirleyerek şehrin talep ve beklentilerini öncelikli hedeflerimiz haline getirdik. Öncelikle Samsun’umuzun güncel problemlerine acil ve kalıcı çözümler üretiyoruz. Bu kapsamda; mevcut durumda Samsun’da ulaşımda harcanan süre günlük ortalama 60 dakika. Yeni yatırım ve projeler hayata geçirilmezse 2029’a gelindiğinde bu sürenin 80 dakikanın üzerine çıkacağını öngörüyoruz. Biz bu durumun önüne geçerek; şehrimizin ulaşım ve trafik ile ilgili beklentilerini karşılayacak; ulaşımda harcanan süreyi 40 dakikanın altına düşüreceğiz. 5 yıllık vadede hayata geçireceğimiz projelerimizle birlikte; Samsunlu hemşehrilerimize her hafta sevdikleriyle, kültürel ve sosyal aktivitelerle geçirebilecekleri 2 saat kazandırmış olacağız. Samsun’umuzun ulaşım altyapısını güçlendirecek, ulaşım ihtiyaçlarını analiz ederek çözüm odaklı ve etkin uygulamalar ile birlikte trafik yoğunluğunun önüne geçecek, gerekli yol ağlarını da hayata geçireceğiz” dedi.

“Sorunları giderici değil, önleyici bir yönetim”

SBB Başkan Adayı Halit Doğan, “Bütüncül planlama ve uygulamalarla kısa sürede şehir trafiğinde %32 azalma sağlayacak; trafikte harcanan zamanı azaltarak konforlu, hızlı ve güvenli ulaşımı sağlayacağız. Şehrimiz ulaşımının omurgası durumundaki bulvarlardan biri olan Atatürk Bulvarı ve Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan 14 kavşak başta olmak üzere tüm altyapıyı bütüncül ve akılcı çözümlerle ele alıp yan yol, kavşak düzenlemeleri ve trafik sirkülasyon çalışmaları ile trafik yoğunluğunu hızla iyileştirecek uygulamaları hayata geçireceğiz. Sorunları giderici değil, önleyici bir yönetim anlayışıyla, sorunlara henüz ortaya çıkmadan müdahale edeceğiz. Şehir merkezinde ve tüm ilçelerimizde; altyapısı tamamlanmış, standardı yüksek, konforlu, güvenli yeni yollar, ulaşım aksları, cadde ve bulvarlar ile alternatif ulaşım ağları oluşturacağız. Sayın Bakanımız, Genel Başkan Yardımcımız ve Milletvekillerimizle beraber; ilçe belediyesi, büyükşehir belediye yol ayrımını ortadan kaldıracak bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Trafik yoğunluğunun azaltılması ve kent içi ulaşımın hızlandırılması için toplu taşıma sistemlerini ilave yatırımlarla yaygınlaştıracak ve herkes için ulaşılabilir hale getireceğiz” şeklinde konuştu.

Doğu- Batı Çevre Yolu ile ulaşım rahatlayacak

Şehir Hastanesine tramvay hattını devreye alacaklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Hafif raylı sistem ağımızı genişletmeyi kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerimiz arasına aldık. 2 yıl içerisinde filomuza katacağımız yeni nesil çevreci, ergonomik ve konforlu 10 yeni tramvay aracı ile mevcut hattın kapasite ve konforunu 2 katına çıkacağız. Ulaşımda raylı sistemlerin payını artıracak; şehrin dinamik yapısına uygun olarak, gelişen bölgelere erişimi kolaylaştıracağız. Şehir Hastanesine 5 yıl içerisinde dakik, modern ve çevreci ulaşım sağlayacak tramvay hattımızı devreye alacağız. Hızlı Samsun hedefimiz kapsamında kent içi ulaşımını hızlı, konforlu ve güvenli hale getirecek Doğu ve Batı Çevre Yollarını hayata geçireceğiz. Çevre yolu projelerimiz ile Karadeniz’e açılan bir kapı konumunda olan Samsun’umuzun ana arterleri nefes alacak, ulaşım alt yapımız Samsun’a hizmet edecek! 22 kilometrelik Doğu Çevre Yolu devreye alındığında transit trafik şehre girmeyecek ve günlük 30 bin araç şehir trafiğinden çekilmiş olacak. Bu sayede yılda 4 milyon araç/saat zaman tasarrufu sağlanacak. 16 kilometrelik Batı Çevre Yolu ile de günlük 10 bin araç şehir trafiğinden çekilecek ve yılda 1 buçuk milyon araç/saat de buradan zaman tasarrufu sağlayacağız.  Çevre yolları projesi tamamlandığında en yoğun saatlerde Çarşamba-Bafra, 19 Mayıs-Tekkeköy ve Havalimanı Bafra arasındaki ulaşım süresi yarı yarıya azalacak” ifadelerini kullandı.

Toplu ulaşımda konfor artacak

Toplu ulaşımda konforun artırılarak özendirici uygulamaların devreye alınacağını ifade eden AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Kent merkezinde hizmet vermek üzere gelişen ihtiyaçlara cevap verecek modern ve konforlu yeni ulaşım araçları, farklı büyüklüklerde otobüsler satın alarak ulaşım ağına dahil edeceğiz. Böylece otobüs ve tramvaylardaki yolcu yoğunluğunun ve sıkışıklığının da önüne geçmiş olacağız. Ulaşım karar ve planlamalarımızı kullanıcı talepleri ve şoför esnaflarımızın ihtiyaçlarını gözeterek yeniden düzenleyeceğiz. Toplu ulaşıma yönelik yatırımlarımız ile toplu taşımayı cazip hale getirecek uygulamaları hayata geçireceğiz. Bu kapsamda aktarmalı ulaşımlarda tek bilet uygulaması, mobil uygulamalarla gerçek zamanlı veri paylaşımı ve daha erişilebilir duraklar gibi olanakları da sizlere sunacağız. Yaya ve emisyonsuz, çevreci ulaşım türlerinin kullanımını önceleyeceğiz. Mikro hareketliliği destekleyecek, bisiklet ve scooter istasyonları kurarak altyapıyı geliştireceğiz. Şehir içindeki parklanma ve otopark ihtiyacını çözecek gerekli düzenlemeleri yapıp otopark sayılarımızı arttırarak makul fiyat politikamızla herkesin faydalanabileceği bir sistemi hayata geçireceğiz. Samsun’umuzun yönetiminde ve gelişiminde vatandaşlarımızla birlikte yol yürüyeceğiz. Bunun somut bir göstergesi olarak ilimizin en önemli ulaşım güzergâhlarından biri olan 100. Yıl Bulvarı’na Samsunlular şekil verecek. Bu amaçla bir proje yarışmasını hayata geçireceğiz ve vatandaşlarımızın katılımlarının sağlandığı bir yöntem izleyeceğiz” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 11/03/2024 - 16:51