Güreş Severler Asarcık'ta Buluştu


Güreş Severler Asarcık'ta Buluştu

Asarcık Belediyesi tarafından bu yıl 73.'sü organize edilen Yağlı Güreş ve Rahvan At yarışlarına Samsun'dan ve çevre illerden binlerce güreş sever katıldı. MHP Grup Baskanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın da katıldığı güreşlerde başpehlivanlığı ise Samsunlu Şaban Yılmaz kazandı.

İlçe mesire alanında düzenlenen festivale Milliyetçi Haraket Partisi Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, MHP İl Başkanı Taner Tekin, Ülkü Ocakları İl Başkanı Yalçın Altıntaş, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Vezirköprü Belediye Başkanı Selim Özbalcı, MHP Canik, Kavak ve Asarcık İlçe Başkanı, AK Parti Asarcık İlçe Başkanı ile çok sayıda davetli katıldı. Kıyasıya geçen güreşleri güreş severler pür dikkat izledi.

BAŞKAN MÜJDE VERDİ

Programda bir konuşma yapan Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, festivale olan ilginin her geçen sene daha da arttığını ifade ederek, güreş alanında bulunan tribünlerin artık yetmediğini ve seneye yapılacak olan festival öncesinde alanın daha da genişleteceklerinin müjdesini verdi.

Asarcık'ta son 3 yıl içerisinde çok önemli çalışmalara imza attıklarını dile getiren Kılağuz, "Göreve gelmeden önce verdiğimiz sözlerin yüzde doksanı ilk 3 yıl içerisinde tamamlandı. Şimdi geride kalan 2 yıl içerisinde yüzde yüzün üzerine de çıkarak ilçemizi kalkındırmak adına her şeyi yapacağız. 2019 yılında taş parkesi yapılmayan, yolu bozuk olan bir tane mahallemiz kalmayacak. Tüm bunları yaparken, amacımız sadece halkımıza hizmet etmek oldu. Asarcık halkı her şeyin en güzelini layık" dedi.

Güreşin tarihimizde ki önemine değinen MHP Grup Baskanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta ise şunları söyledi; "Asarcık'ta neredeyse bir asırdır devam eden bu geleneksel güreş ve rahvan at yarışlarını her sene daha büyük bir organizasyonla devam ettiren başta belediye başkanımıza ve düzenleme komitesine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ata sporumuz olan güreşlerin yeni nesillere aynı heyecan ile aktarılması noktasında emeği geçen tüm güreş severlere ve bu işin asıl kahramanları pehlivanlarımızı da ayrı ayrı tebrik ediyorum"

Diğer yandan bu yıl yapılan Asarcık Güreşlerinin güreş ağalığını ise Asarcıklı işadamı Şaban Karaköse aldı.


Yayın Tarihi: 05/09/2017