Yerli Otomobil Halkımızın Sıkıntıya Sokmadan Alabileceği Otomobil Olacak


Yerli Otomobil Halkımızın Sıkıntıya Sokmadan Alabileceği Otomobil Olacak

CNN TÜRK ve Kanal D ortak yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirilen canlı yayında Türkiye ve dünya gündemine dair gelişmeleri değerlendirdi.

“Cumhurbaşkanı ile Özel” yayınında Ahmet Hakan, Buket Aydın ve Başak Şengül’ün sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan; ABD-İran gerginliği ve Orta Doğu’daki gelişmeler, Libya ile imzalanan Doğu Akdeniz mutabakatı ve Libya’ya asker gönderme tezkeresi, Suriye’deki son durum ve kurulması planlanan güvenli bölge, ABD ile ilişkiler, Türkiye’nin otomobili, Kanal İstanbul projesi ve ekonomideki gelişmeler başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE’NİN OTOMOBİLİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobili nasıl değerlendirdiği sorusuna da “İlk arkadaşlar bu tasarımını getirdikleri zaman hakikaten bu tasarım bana ayrı bir heyecan vermişti” cevabını verdi.

Yerli otomobilin beş ayrı tasarımı olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda üç tasarımın ortaya çıktığını, otomobilin lacivert renginin çok şık olduğunu belirtti. Otomobilin fabrika yerinin teslim noktasında bulunduğunu, fabrikanın yeri bakımından ihracata yönelik bir konumda olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, otomobilin fiyatına ilişkin de, “Halkımızın inanıyorum ki cebini de rahatlıkla inşallah sıkıntıya sokmadan alabileceği otomobil noktasında olacak diye düşünüyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobilin logosunun da lale olduğunu dile getirdi.

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 05/01/2020