YEDAŞ Ekipleri, Nasıl Olsa Bize Ulaşır, Elektriksiz Bırakmazlar


YEDAŞ Ekipleri, Nasıl Olsa Bize Ulaşır, Elektriksiz Bırakmazlar

Samsun, dün kuvvetli rüzgârı arkasına alan karın esaretine kapıldı. Şehir merkezinde kar yüksekliği 25-50 cm’yi buldu. Ağırlaşan hava şartları YEDAŞ’ın elektrik dağıtım hatlarına da ciddi zararlar verdi. İlk raporda kırsal bölgede 107 mahalleye elektrik veremeyen YEDAŞ, bu sayıyı akşam saatlerinde düşürdü. YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, “Vatandaşlarımızın YEDAŞ’tan beklentisi yüksek. “YEDAŞ nasıl olsa bir şekilde ulaşır, bizi elektriksiz bırakmaz” diyor. Ancak kapalı yollar açılacak ki, YEDAŞ ekipleri oraya gelebilsin, enerji versin” dedi

Samsun genelinde başlayan kuvvetli rüzgârla beraber kar yağışı hayatı felç ederken, Samsun Valiliği İl AFAD tarafından dün sabah saatlerinde açıklanan rapor, tüm kentte yaşanan olumsuz fotoğrafı adeta ortaya koydu. Tüm kent hızla yağan karla beraber beyaza bürünürken, birçok bölgede kar yüksekliği bir metreyi buldu.  Rüzgârla birlikte artan kar yağışı, çığ düşmesi, buzlanma ve don tehlikelerini de beraberinde getirdi. Ağırlaşan hava şartları YEDAŞ’ın elektrik dağıtım hatlarına da ciddi zararlar verdi.

GENEL MÜDÜR TÜRKOĞLU KRİZ MASASI’NI YÖNETTİ

AFAD’ın raporlarında geçen kapalı yollar, ulaşılamayan mahalleler başta olmak üzere özellikle kırsal bölgede sabah saatlerinde 107 köy ve mahalleye elektrik veremeyen YEDAŞ, arıza ekiplerinin eksi 5 ila 10 derece sıcaklıkta gösterdikleri üstün çalışmalarının neticesinde bu sayıyı kırsal bölgeleri kapsayan 63 köye indirdi.  Hafta sonu mesaisine Genel Müdürlük bünyesinde kurulan Kriz Masası’ndan devam eden YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, Samsun Milletvekilleri, Belediye ve Karayolları Ekipleri, kapanan yollar nedeniyle ulaşılamayan köy muhtarları ile sürekli olarak iletişim kurdu. Farklı bölgelerde konuşlandırılan 36 farklı Arıza Ekipleri’ni AFAD’tan gelen bilgiler dâhilinde hedef bölgelere gönderen Türkoğlu, arızaların giderilmesinde koordinasyonu sağladı.

KRİZ MASASI YÖNLENDİRDİ, EKİPLER CANI PAHASINA ÇALIŞTI

Samsun genelinde sabah saatlerinde AFAD’a verilen raporda, kırsal bölgeler başta olmak üzere 585 trafo merkezi ve 107 köy ve mahallede elektrik kesintisi yaşandığı belirten Türkoğlu, gün içinde de devam eden rüzgar ve kar yağışına rağmen canla başla mücadele eden arıza ekiplerinin bu sayıyı kırsal bölgeleri kapsayacak şekilde 63’e indirdiğini ve yolların açılmasıyla birlikte elektrik arızalarının tamamının giderileceğini söyledi. Elektrik Arıza 186 Nolu hattın vatandaşlardan gelen tüm ihbarları değerlendirdiğini ve oluşturulan Kriz Masası’ndan bölge bölge arıza ekiplerinin yönlendirildiğini belirten YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Yakakent, Alaçam, Bafra, Ondokuzmayıs, Çarşamba ve Terme İlçeleri’nde kar yağışı ve rüzgâr, dün öğlen saatlerinde merkez ilçelerde etkisini gösterdi. Tam anlamıyla ilk gün karın düşmesiyle birlikte doğal afetle karşı karşıya kaldık. Şehir merkezlerinde bile kar yüksekliği 25-30 cm’i buldu. Samsun böylesine bir kar yağışını tarihinde yaşamamıştır” dedi.

VATANDAŞLARDA NASIL OLSA YEDAŞ EKİPLERİ ULAŞIR BEKLENTİSİ VAR

Yolların açılmasıyla birlikte YEDAŞ Arıza Ekipleri’nin her noktaya elektrik enerjisini ulaştırabileceğini belirten Türkoğlu, “Vatandaşlarımızın YEDAŞ’tan beklentisi yüksek. Vekillerimiz, muhtarlarımız arıyor. YEDAŞ nasıl olsa bir şekilde ulaşır, bizi elektriksiz bırakmaz diye. Ekiplerimizin zorlu hava şartlarına rağmen her defasında bir şekilde istediği bölgeye ulaştığı aşikârdır. Bu tür afetlerle daha önce çok karşılaştık. Hatırlanacağı üzere Ayvacık’ta eşeklerle malzeme taşımıştık. Ancak kurumlarla koordinasyon sağlamak zorundayız. Yolları biz açacak değiliz. Kurumlar yolu açacak ki, YEDAŞ ekipleri oraya gidebilecek. Sonuçta eksi 5-10 derecelerde çalışıyorsun. O kapalı köy yollarında canla başla mücadele eden çalışanımıza önceliğin ‘sağlık’ diyoruz. Zor bir görevleri var ve onlara bu zorlu şartlarda gösterdikleri çabalardan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

VEKİLLER TÜRKOĞLU İLE SÜREKLİ İLETİŞİM KURDU

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı ise, ‘kar mesaisi’ yapan YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu ile birlikte çalıştı. Sürekli olarak elektrik olmayan köylerden gelen bilgileri Türkoğlu’na ileten Köktaş ve Kırcalı, çalışmaları bizzat yakından takip etti. Muhtarlardan gelen bilgiler doğrultusunda YEDAŞ ekiplerinin gösterdiği mücadeleyi tebrik eden Vekil Köktaş ve Kırcalı, Genel Müdür Türkoğlu’na teşekkür etti. Türkoğlu ise, tüm hava şartlarına rağmen 7 gün 24 saat sahada olduklarını belirterek, “Olumsuz hava şartlarında mesai kavramı olmadan takviye ekiplerle daha fazla mesai yapıyoruz. Şu anda 36 ekibimiz sahada. Amacımız, bu soğuk hava şartlarında insanlarımız için yaşam kaynağı olan elektriği kaliteli ve kesintisiz bir şekilde ulaştırmak” şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 23/01/2016