Vatan İçin Verilen Göreve Gitmek Bizim İçin Şereftir, Onurdur


Vatan İçin Verilen Göreve Gitmek Bizim İçin Şereftir, Onurdur

Afrin’de görev yapacak kahramanlarımız uğurlandı  

Tekkeköy Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nde ‘Zeytin Dalı Harekâtı’ kapsamında Afrin’de görev yapmak üzere ilimiz Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nde görevli 44 kahraman polisimizi, aileleri ve meslektaşları ile birlikte dualar eşliğinde Gaziantep’e uğurlandı.

Uğurlama programında konuşma yapan Samsun Valisi Osman Kaymak '' Özel Harekât Şube Müdürlüğünde görev yapan kahraman polislerimizi biraz sonra Afrin’e uğurlayacağız. Allah yollarını açık eylesin. Allah bütün askerlerimizi ve güvenlik güçlerimizi korusun inşallah. Buradan Özel Harekâtçı kardeşlerime seslenmek istiyorum. Değerli Kardeşlerim; Ben Samsun’a atanmadan önce üç yıl Tunceli Valiliği yaptım. Başka bir ilçede Kaymakamlık görevimi yaparken, Tunceli iline Vali olarak çıkan Kararnamem sonrası Allah’ıma şükür, yeni görev yerime gittim. Tunceli ilinde devletimizi en iyi şekilde temsil ettim. Tunceli’de çok ciddi bir mücadele verildi.

Değerli Arkadaşlar; Bunu şunun için söylüyorum. Bu göreve giderken şu düşünceyi bir defa aklınızdan çıkarın. Kur’an-ı Kerim’ de deniyor ki, ölüm saati bellidir. O ölüm saatini kimse değiştiremez. Bu ölüm saatini kimse ne beş dakika öne ne de beş dakika sonraya alamaz. En iyi zırhlı araca girsen bile ölüm saatin geldiyse ölürsün, ama ölüm saatin gelmediyse en etkili silahla vurulsan, başucunda atom bombası patlasa ölmezsin. Buna inanacağız"dedi.

Şu an ülkemizin Afrin’de çok ciddi bir mücadele içerisinde olduğunu belirten Vali Kaymak konuşmasının devamında, "Bu PKK terör örgütü denilen bela uluslararası güçlerin desteği ile 30-40 yıldır ülkeyi bölmek ve parçalamak istiyor. Bu PKK terör örgütü ve yandaşları Afrin’de böyle bir yapılanma içerisine girdiler. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Bu operasyon devletimizin birliği, bekası ve ülkemizin bölünmezliği açısından kaçınılmaz bir operasyondur. Bu gün orada devletimiz sizlere görev verdi. Allah bu görevi sizlere nasip etti. Onun için oraya giderken Rabbimin izniyle onurla ve şerefle gideceksiniz. Orada kahramanca görevinizi en iyi şekilde yapacaksınız. Allah yolarınızı açık eylesin.

Buradan eşlerinize, annenize ve babanıza sesleniyorum; Ablalarım merak etmeyin. Bu kahramanlarımızın koruyucusu Allah’tır. Bu kahramanlarımız oraya gidiyor diye kendinizi kesinlikle kötü düşüncelere kaptırmayın. Arkadaşlar; Bu gün burada bu kahramanlarımız için oraya gitmesin desek, kim gidecek? Ülkemiz, vatanımız, milletimiz, bayrağımız, namusumuz ve şerefimiz için birilerimizin gitmesi lazım. Bu gün de bu görev bu kahraman polislerimize verildi. Vatan için hangimize görev verilirse, gitmek bizim için şereftir, onurdur. Bu kahramanlarımızı bu duygu ve düşüncelerle Samsun’dan Allah’ın izniyle uğurlayacağız. Allah sizleri korusun ve kollasın. Allah’a emanet olun"diye konuştu.

Vali Kaymak’ın konuşmasının ardından yapılan dua ve kurban kesimi sonrası Vali Kaymak, protokol üyeleri, aileleri ve meslektaşları kahraman polislerimizle teker teker vedalaşarak, dualar eşliğinde uğurlandılar.

Uğurlama törenine ayrıca, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali ÜSTÜN, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, İl Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Ünsal AĞAOĞLU, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan V. Sg.Yb.Tayfun PAŞAOĞLU, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, polislerimizin aileleri, meslektaşları ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.


Yayın Tarihi: 21/02/2018