Vali Osman Kaymak’tan Cumhuriyet Bayramı Mesajı


Vali Osman Kaymak’tan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Samsun Valisi Osman Kaymak, Cumhuriyet Bayramı'nın 95. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Kaymak mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Milletimizin tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önümüzde yepyeni ufuklar açan Cumhuriyetimizin 95. Yıldönümünü kutlamanın gururu, heyecanı ve bilinci içindeyiz.

Cumhuriyetimizin kuruluş süreci, Milli Tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadeleden biri olmuştur.  Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin adıdır. 

Kurtuluşa giden yolda ilk adım Samsun’dan atılmış, Milli Mücadele Ateşi Samsun’da yakılarak, Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda Anadolu’nun her tarafına alev alev bağımsızlık ateşi olarak yayılmıştır.

Cumhuriyet çalışmanın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın, yeniden doğmanın tarihidir. Cumhuriyet, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla bütün yüreklerin, bağımsızlık yolunda kenetlenerek, toplumun tamamını kapsayan bir yönetim biçimidir

Cumhuriyet, büyük bir çağdaşlaşma projesidir. Cumhuriyet; aydınlığı, dostluğu, kardeşliği, birliği, beraberliği, barışı paylaşmaktır.

Türkiye Cumhuriyeti, aradan geçen 95 yılda başta demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir. Cumhuriyetimizin değerlerini demokrasiyle taçlandırma başarısı gösteren Ülkemiz, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızıdır.

Türkiye Cumhuriyeti bu gün olduğu gibi bundan sonra da önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir.

Samsun, Cumhuriyet döneminde coğrafi konumuyla, güçlü tarımsal ve ekonomik yapısıyla,  kültürü ve eğitim seviyesiyle, bölgenin ve ülkenin önemli bir kenti olma özelliğini kazanmıştır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında Türkiye Cumhuriyeti kendisine dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde yer alma hedefi koymuştur. Samsun, olarak bizim de hedefimiz, Türkiye’nin ilk 10 ili içerisinde yer almaktır.

Bu hedefleri gerçekleştirmek için hepimizi önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Geçmişte olduğu gibi, bugün ve bugünden sonrada aynı heyecanla gayretlerimizin devam edeceğine inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 95. yılını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ile canlarını bu uğurda feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."


Yayın Tarihi: 27/10/2018