Üreten Bir Türkiye Yaratamazsak Kriz Kalıcı Hale Gelecek


Üreten Bir Türkiye Yaratamazsak Kriz Kalıcı Hale Gelecek

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, bugün Türkiye'nin önündeki en büyük sorunun ekonomik kriz olduğunu ve ekonomi politikalarında köklü bir dönüşüm olmadan krizden çıkılamayacağını ifade ederek "Üreten, ürettiğini hakça bölüşen bir Türkiye yaratamazsak, kriz kalıcı hale gelecek" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin bankacı kökenli Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, ekonomide yaşanan gelişmeler, krizin seyri ve alınması gereken tedbirler konusunda değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşın temel tüketim harcamalarının son bir aylık süre zarfında ortalama yüzde 20 arttığı, gerçek işsiz sayısının 6 milyon kişiye dayandığı, bütçe açığının geçen yıla oranla ikiye katlandığı gerçeği ortada dururken ülkede bir kriz yokmuş gibi davranmanın milletin aklıyla alay etmek olduğunu ifade eden Hancıoğlu, " 'Bu kriz bizim krizimiz değildir' diyenler, faturayı millete kesmeye karar vermişler" dedi.

CHP'li Hancıoğlu yeni dönemde gelecek işsizlik, enflasyon, üretim verilerinin çok daha ürkütücü olacağını da kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devir, siyasal hamaset devri değildir. Bir rahibin tutukluluğu tartışması yüzünden ekonomimiz kaosa sürüklenebiliyorsa, bunun müsebbibi tek başına ABD olamaz. Ekonomimizi bu kadar bağımlı, kırılgan hale getiren, 15 yıldır milletin bütün birikimini har vurup harman savuran, fabrikaları satıp parasını betona, lükse, gösterişe harcayanların bu krizde hiç mi sorumluluğu yok?"

Türkiye'nin bu krizi ya ekonomi politikalarını köklü bir şekilde değiştirerek aşabileceğini ya da bütün faturanın milli sanayiciye, esnafa, çiftçiye, memura ödetileceğini ifade eden CHP'li Hancıoğlu, mevcut ekonomi programının sürdürülemez, sorunların da ötelenemez hale geldiğini vurguladı. Hancıoğlu açıklamalarını şöyle sonlandırdı:

" '24 Haziran'da siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle, şunla-bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz' diyenler bugün ülkemizi tarihinin en büyük ekonomik ve siyasi krizine sürüklemiştir. Tek adam rejimi işte tam da budur! Çözüm, gerçekten 'milli' bir program inşa etmektir. Türkiye'mizi bağımlılık ilişkisinden kurtaracak olan tek şey ise üretmektir. Beton, faiz ve rant ekonomisini bırakıp sanayide, tarımda üretim devrimini hayata geçirmek artık zorunluluk haline gelmiştir. Bizim mücadelemiz, üreten ve ürettiğini hakça bölüşen bir Türkiye'ye ulaşana kadar kararlılıkla sürecektir."


Yayın Tarihi: 19/09/2018