Türkiye’nin ‘En İyi Şirketleri’ de Aynı Aileden


Türkiye’nin ‘En İyi Şirketleri’ de Aynı Aileden

Dünyaca ünlü ‘Bağımsız Çalışan’ araştırma şirketi olan Aon Hewitt, ‘Aynı Ailenin Şampiyon Şirketleri’ YEDAŞ ve YEPAŞ’ı 2015 yılının ‘En İyi İş Yeri’ (Aon Best Employer) seçti. YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Tamamen gizli ve bağımsız görüşlerine dayanarak yapılan araştırmada ‘Çalışan Bağlılığı, Liderlik, Performans Kültürü ile İşveren Markası’ alanlarında öne çıktık ve Türkiye’nin “En İyi İş Yeri” unvanına sahip olduk” dedi

Uluslararası arenada bağımsız araştırma ve denetim kuruluşlarından ‘operasyonel ve kurumsal mükemmellik’ ödülleri ve takdirlerini alan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ) ve Yeşilırmak Elektrik Perakende Satış A.Ş. (YEPAŞ), dünyaca ünlü ‘Bağımsız Çalışan’ araştırma şirketi olan Aon Hewitt tarafından 2015 yılının ‘En İyi İş Yeri’ (Aon Best Employer) seçildi. ‘Aon Best Employer’ unvanına sahip olan ‘Aynı AileninVergi Şampiyonu Şirketleri’ YEDAŞ ve YEPAŞ’ın ödülleri, İstanbul’daki Four Seasons Hotel Bosphorus’ta düzenlenen ödül töreninde Genel Müdür Nurettin Türkoğlu’na takdim edildi. Türkoğlu, “Enerjimizi Sizden Alıyoruz” mottosuyla çıktığımız yolculuğumuzda, “İşinin lideri, en iyilerle ‘Mükemmellik’ sürecin yönetiyoruz” dedi.

YEDAŞ’TA ÇALIŞANLARIN BAĞLILIK ORANI YÜZDE 86’NIN ÜZERİNDE

İnsan kaynakları, yönetim uygulamaları danışmanlığı ve dış kaynak tedariği alanında dünya lideri olan Aon Hewitt tarafından yapılan araştırma ve değerlendirme neticesinde ‘Sürdürülebilir Yönetim Modeli’ ile elektrik dağıtımı sektörüne ‘rol model’ olan YEDAŞ ve YEPAŞ, 2015 yılının‘En İyi İş Yeri(Aon Best Employers)’unvanına layık görüldü. YEDAŞ ve YEPAŞ’ın uluslararası arenada gerek kurumsal gerekse de operasyonel mükemmellik alanında ülkemizi başarıyla temsil ettiğine vurgu yapanYEDAŞGenel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Çalışanların tamamen ‘Gizli ve Bağımsız’ görüşlerine dayanarak yapılan araştırma neticesindeyüzde 86 oranında, ‘Çalışan Bağlılığı, Liderlik, Performans Kültürü ile İşveren Markası’ alanlarındaöne çıktık ve Türkiye’nin 2015 yılındaki “En İyi İş Yeri” seçildik. Bu büyük başarının sırrı elbette çalışanlarımızla kurduğumuz ‘Sürdürülebilir İlişkiler’ ve Şirketin vazgeçilmez 5 büyük paydaşı arasında yer almalarından kaynaklanmaktadır” dedi.

‘ENERJİMİZİ SİZDEN ALIYORUZ’ DEDİK,‘SÜRDÜRÜLEBİLİR İLİŞKİLER’ KURDUK

“Çalışanlarımızın şirketine olan ‘bağlılığının’ bu denli yüksek orana sahip olması bizim için gururdur” diyen Türkoğlu, “Çalışanlarımızla beraber Şirketin mottosunu “Enerjimizi Sizden Alıyoruz”olarak belirlediğimizde, yönetim modeli gereği paydaş sıralaması yaptık. Önceliğimiz ‘Müşteri’ diyen çalışanlarımız, ikinci paydaş sırasına dünyada eşi benzeri olmayan bir paydaş seçti ve ‘üst yönetim’ dedi. Üçüncü sıraya ise ‘Kendini’ (Çalışan) koydu. Doğru yönetim modelini seçtiğimizin sinyallerini daha o gün almıştık. Çalışanımızın bizimle aynı yön birliğinde olması, paydaşlarımızla ‘Sürdürülebilir İlişikler’ kurmamıza vesile oldu.Her zaman dediğimiz gibi “Biz Şirketimizi torunlarımızdan borç aldık, emanet aldık. Miras demiyoruz, çünkü miras yenebilir, bitebilir. Ama emanete hıyanet edilmez, sahip çıkılır. YEDAŞ ailesi olarak biz emanetimizi daha da büyüterek, torunlarımızın çalışacağı bir şirket bırakacağız” dedi.

‘ÇALIŞANLARININ YETENEKLERİYLE BAŞARMA’ FELSEFESİYLE YÖNETİLİYOR

Aon Hewitt’in anketine YEDAŞ ve YEPAŞ çalışanlarının %94’lük oranda katılım sağladığına dikkat çeken YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, “Bu katılım oranının YEDAŞ ve YEPAŞ ailesinin aidiyet duyguları ile hareket ettiğini, şirketini ne kadar sahiplendiğini ve temsil etmek isteklerini bir kez daha ortaya koymaktadır. Anketler ‘bağlılık oranını’ yüzde 86 diyor ancak biz yüzde 7 oranında ‘kararsız’ olarak görülen çalışanların da kazanıldığında bu oranın yüzde 93seviyelerine ulaşabileceğinigörüyoruz” dedi. Şirketin EFQM Mükemmellik Modeli doğrultusunda, ‘Çalışanlarının Yetenekleriyle Başarma’ felsefesiyle yönetildiğini belirten Türkoğlu, anketin en önemli sorusu olan ‘Genel Olarak Bu Şirkette Çalıştığıma Memnunum’ sorusuna yüzde %98’lik oranda ‘katılıyorum’ cevabı verildiğini, bu orandan oldukça etkilendiğini belirtti.

RESİMALTI: AON HEWİTT, SIRALAMA YAPMADAN EN İYİ ŞİRKETLERİ ÖDÜLLENDİRİYOR

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Aon Hewitt, en az 50 çalışanı bulunan ve Türkiye’de 3 yıldan uzun bir süredir faaliyet gösteren şirketleri değerlendirmeye alıyor. Çalışan bağlılığı ve endeks değerlerinin büyük önem taşıdığı araştırmada; en iyi iş yerleri, elde edilen tüm verilerin Aon Hewitt’in Avrupa’daki veri merkezinde değerlendirilmesinin ardından belirleniyor. Aon Best Employer unvanını alan şirketler arasında sıralama yapılmıyor ve ilgili kriterleri karşılayan tüm şirketler “En İyi İş Yeri” olarak ödüllendiriliyor” dedi.


Yayın Tarihi: 30/03/2016

Diğer Resimler

Türkiye’nin ‘En İyi Şirketleri’ de Aynı Aileden
Türkiye’nin ‘En İyi Şirketleri’ de Aynı Aileden
Türkiye’nin ‘En İyi Şirketleri’ de Aynı Aileden