Türkiye Bir Kabile Devleti Değildir, Bize Yapılanın Misliyle Karşılığını Veririz


Türkiye Bir Kabile Devleti Değildir, Bize Yapılanın Misliyle Karşılığını Veririz

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup toplantısında konuşma yaptı. Yıldırım yaptığı konuşmaya, Avrupa Ampute Futbol Federasyonu Avrupa Şampiyonası final maçını kazanan Ampute Milli Takımı'nı tebrik ederek başladı.

Ampute Milli Takımı'nın getirdiği bu şampiyonluğun göğüsleri kabarttığını, herkesi gururlandırdığını belirten Yıldırım, Milli Takımı ve teknik ekibe tebriklerini iletti. Yıldırım, İnönü Stadyumu'nda Milli Takım'a destekleriyle güç veren bütün vatandaşlara da şükranlarını sundu.

"Müttefiklik ilişkisiyle bağdaşmayan karar"

Başbakan Yıldırım, ABD'nin hafta sonu müttefiklik ilişkisiyle bağdaşmayan bir kararla Türkiye'ye vize vermeyi askıya aldığını duyurduğunu anımsattı. Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bunu da misyonlarının, büyükelçiliklerinin, konsolosluklarının personelinin ve çevre güvenliğinin yetersizliğiyle açıklamaya çalıştı. Türkiye'nin, ABD misyonları ve personelinin güvenliğine yönelik taahhütlerimizin sorgulanmasından dolayı esef duyuyoruz. Ülkemizdeki ABD misyonları dahil, bütün elçiliklerin personeline sağlanmakta olan geniş güvenlik tedbirleri en kuvvetli bir şekilde devam ediyor. Bununla ilgili olarak, daha kısa bir süre önce Dışişleri Bakanlığı üzerinden İçişleri Bakanlığımıza gelen bir yazıda, ABD elçiliklerinin, misyonlarının güvenliklerinin artırılması yönünde bir talep var. Bu talebi memnuniyetle karşılayıp, söz konusu ülkenin misyonlarına yönelik güvenlik tedbirlerini artıracağımızı büyükelçiliğe bildirdik. Ancak büyükelçiliğin verdiği cevap, 'Bizim güvenlik sorunumuz yok, bu düşüncenizden dolayı teşekkür ediyoruz.' Hal böyleyken, vizeleri askıya alma sebebinin güvenlik olarak gösterilmesi yaman bir çelişkidir. Türkiye bir kabile devleti değildir, bize yapılanın misliyle karşılığını veririz."

Saatler sonra, ABD'ninki gibi aynı şekilde, aynı ifadelerle gereğini yaptıklarını, karşılığını verdiklerini aktaran Yıldırım, devletlerin, aralarındaki sorunları konuşarak, görüşerek çözmek durumunda olduğunu söyledi.

Yıldırım, ülkeler arasında devamlı düşmanlık da devamlı dostluk da olmayacağına dikkati çekerek, ülkelerin ilişkilerini belirleyenin, karşılıklı menfaatlerin ve halklarının saygıyla karşılanması olduğunu vurguladı.

Binali Yıldırım, hele hele bu devletler müttefik ülkeler ise bazı meseleleri ileri sürüp, vatandaşları cezalandırmaya kalkmanın ise çok yakışıksız bir davranış olduğunu dile getirdi. ABD gibi büyük bir ülkeye hiç de yakışmayacak bir davranış olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Ve ülkelerimiz arasındaki hiçbir sorunun çözümüne de katkı sağlamaz. Bu nedenle ABD'yi daha sağduyulu olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: akparti.org.tr


Yayın Tarihi: 09/10/2017