Türk Milleti Bağımsızlığını Terk Etmez


Türk Milleti Bağımsızlığını Terk Etmez

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin asla esaret altında yaşamayacağının ve bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğinin en büyük örneklerindendir” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında gerçekleşen ve zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un, Türk milletinin tüm dünyaya hür ve müstakil yaşama kararlılığımızı gösterdiği gün olduğunu ifade eden Başkan Taşçı, “Anadolu’nun, vatanımız olarak yeniden tescili olan büyük zaferin 95. yıl dönümünü, milletimizle birlikte büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. Millet olma, omuz omuza olunduğunda büyük güçlere karşı daha büyük bir güç olma özelliğine sahip olmak adına büyük bir zafer olan 30 Ağustos zaferi, Türk milletinin, boyunduruk kabul etmeyeceğini ve bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiği bir tarihtir” şeklinde konuştu.

30 Ağustos’un, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı gün olduğunu belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlık ettiği Büyük Taarruz, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür. Bu eşsiz zaferin kaynağı, birbirine kenetlenmiş bir milletin vatanına, özgürlüğüne ve değerlerine olan aşkı ve inancıdır. Bugün hepimize düşen görev, kanlarını, canlarını vererek kurularak bize emanet edilen Cumhuriyetimize ve kazanımlarına hassasiyetle sahip çıkmak, ülkemizi uygarlık yarışında en üst sıralara taşımak olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 28/08/2017