Toplumda Huzur ve Barışın Olması Adaletin Teminiyle Mümkündür


Toplumda Huzur ve Barışın Olması Adaletin Teminiyle Mümkündür

'5 Nisan Avukatlar Günü' nedeniyle Samsun Barosu tarafından Samsun Adliye Sarayı İsa Fidan Konferans Salonu Fuaye alanında kokteyle düzenlendi.

Kokteylde bir konuşma yapan Samsun Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, “Bugün ’5 Nisan Avukatlar Günü’. Böyle bir günde bizleri yalnız bırakmadınız. ‘5 Nisan Avukatlar Günü’ nedeniyle düzenlediğimiz bu programa teşrif ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Samsun Barosu bugün 1100 avukat, yaklaşık 170 civarında stajyer avukatıyla Türkiye'de orta ölçekli barolardan biri haline geldi. Bundan yaklaşık 3,5 yıl önce 2014’de Samsun Barosu’nun mevcudu 800 kişiydi. Bugün bu sayı bin yüzleri buldu. Ben bu anlamda çalışmalarımızda bizlere destek veren başsavcılarımıza, mahkeme başkanlarımıza, tüm hâkim ve savcılarımıza ve tabi ki büyük bir fedakârlık ile avukatlık hizmetini yürütmekte olan meslektaşlarımıza şükranlarımı ve minnetimi ifade etmek istiyorum. Bugün programımıza katılımlarından dolayı başta Sayın Valimiz olmak üzere hepinize tekrar çok teşekkür ediyorum” dedi.

Samsun Valisi Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, "Arkadaşlar ’5 Nisan Avukatlar Günü’nüzü kutluyorum. Ben de bir Hukuk Fakültesi mezunu olarak okulu bitirirken hep şunu söylerdik. Kürsüye geçeceğim ve adalet dağıtacağım. Adalet dağıtmanın hazzı müthiş bir şey. Ben de okul bitene kadar bu düşünceyle devam ettim. Fakat kader bizi başka yönlere sürükledi. Kaymakam ve Vali olduk. Ama içimde hala hukuk özlemi olduğunu belirtmek isterim. Şüphesiz her meslek kutsaldır. Herkes işini sevmek zorundadır. Toplumda huzur ve barışın olması ancak adaletin teminiyle mümkün olur. Adalet mülkün temelidir lafı boş bir laf değil, altı dolu bir laftır. Bir yerde adalet bitmişse orada her şey bitmiş demektir.

İnsanlarda şunu görüyoruz, mağduriyete razı ama haksızlığa razı değil. İnsanoğlu var olduğu sürece hak arayışı devam etmiştir. Şüphesiz ki avukatlar olmazsa adaletin tesiri mümkün değildir.  Hukuku bitirmekle hukukçu olunmuyor. Tecrübeli avukat ve genç avukat olarak ayrılıyor. İşini iyi yapan avukat daha başarılı oluyor. En iyi avukat işini takip edendir. Genç avukatlara seslenmek istiyorum. İşinizi severek yaparsanız hayat sizi iyi yerlere getirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle bütün avukatlarımızın avukatlar gününü yürekten kutluyorum" dedi.

 ‘5 Nisan Avukatlar Günü’ dolayısıyla Samsun Adliyesi'nde düzenlenen kokteyle ayrıca, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Erol Tosun, Bölge İdare Mahkemesi Başkan Merih Dinçer, Bölge Adliye Başsavcısı Fahri Gülay, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan V. Sg. Alb. Tayfun Paşaoğlu, savcılar, hakimler, avukatlar ve adliye çalışanları katıldı.


Yayın Tarihi: 05/04/2018