Terme'de Sağanak Yağış, Heyelan ve Sele Yol Açtı


Terme'de Sağanak Yağış, Heyelan ve Sele Yol Açtı

Samsun'un Terme İlçesi'nde sağanak yağış heyelan ve sele yol açarken Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Tüm imkânlarımız seferber edildi. İş makinelerimiz saat 05.00'ten itibaren bölgeye sevk edildi" dedi

Samsun'un Terme İlçesi, sabah saatlerinde başlayan şiddetli sağanak nedeniyle sular altında kaldı. Aşırı yağışlar sele ve ilçenin bazı kesimlerinde heyelana neden olurken Büyükşehir Belediyesi tüm imkânlarını bölge için seferber etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Koordineli şekilde çalışmalarımız sürüyor. En kısa sürede hayatı normale döndüreceğiz" dedi.

EKİPLER SAAT 05.00'TEN BERİ BÖLGEDE

İlçede sağanak yağışlar nedeniyle özellikle Miliç Deresi'nin taşması sonucu tarım arazilerinin sular altında kaldığını, bazı bölgelerde ağaçların devrildiğini ve yollarda heyelan meydana geldiğini belirten Başkan Demir, "Büyükşehir Belediyesi ekiplerimizin yanısıra DSi, Terme Belediyesi ve AFAD ekipleri de bölgeye sevk edildi. İş makinelerimiz ve ekiplerimiz saat 05.00'den itibaren bölgeye sevk edildi. Başkanvekilimiz Nihat Soğuk, Genel Sekreterimiz İlhan Bayram, Fen İşleri Daire Başkanımız Metin Köksal olay yerinde. Tüm ekipler koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Evlerde, yollarda ve elektrik hatlarında meydana gelen arızalara da anında müdahale ediliyor" diye konuştu.

'AKSAKLIKLAR GİDERİLİYOR, HAYAT NORMALE DÖNECEK'

Tüm ekiplerin bölgede yaşayan vatandaşlar için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini de söyleyen Başkan Mustafa Demir, "Çok şükür can kaybımız yok. Bölge halkımızın müsterih olmasını istiyorum. En kısa zamanda yapılan çalışmalarla birlikte bölgede hayatı normale döndüreceğiz. Özellikle alt yapıda meydana gelen tüm aksaklıkları da en kısa sürede gidereceğiz. Terme halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.


Yayın Tarihi: 21/06/2019