Terme ve Salıpazarı'nda Yaralar Sarılıyor


Terme ve Salıpazarı'nda Yaralar Sarılıyor

Başkan Mustafa Demir, İtfaiye ekiplerinin Salıpazarı ve Terme ilçelerindeki selde 47 mahsur vatandaşı kurtardığını, su kesintilerine karşı SASKİ'nin belirli noktalarda içme suyu temin ettiğini açıkladı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Salıpazarı ve Terme ilçelerinde meydana gelen sel felaketleri sonrası Büyükşehir Belediyesi'nin tüm ekipleriyle seferber edildiğini belirterek, "İtfaiye Dairesi'ne bağlı ekiplerimiz selde mahsur kalan toplam 47 vatandaşımızı kurtardı. Yaşanan su kesintilerine karşı da SASKİ, belirli noktalarda içme suyu teminine başladı" dedi.

SEL İHBARI GELİR GELMEZ...

Başkan Mustafa Demir, Salıpazarı ve Terme ilçelerinde yaşanan sel baskınlarının ardından yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Her 2 ilçede meydana gelen sel ve buna bağlı oluşan heyelanın yaralarının sarılmaya devam ettiğini belirten Mustafa Demir, "Cuma günü saat 10.30 sıralarında başlayan yağmur şiddetlenerek saat 14.30 sıralarında her 2 ilçemizde de sel baskınına neden olmuştur. Baskınların ihbarı gelir gelmez İtfaiye Daire Başkanlığı başta olmak üzere tüm ekiplerimiz sel bölgelerine sevk edilmiştir" bilgisini verdi.

22 İTFAİYECİ, 20 CANKURTARAN

İtfaiye Daire Başkanlığı'nın ilk olarak sel bölgelerine 8 adet motopomp ve ekipman gönderdiğini açıklayan Mustafa Demir, "Toplamda 22 itfaiye personeli ve 20 cankurtaran, 16 motopomp, 2 bot, 1 kurtarma aracı ve 3 itfaiye aracı ile Terme ve Salıpazarı ilçelerimizde kurtarma çalışmaları yaptı. Bunların sonucunda Terme'nin 3 ayrı mahallesinde 37, Salıpazarı'nın ise 2 mahallesinde 10 mahsur kalmış  vatandaşımız kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarının büyük çoğurnlukla bot kullanılarak yapıldığını vurgulayan Başkan Demir, "Ayrıca bir çok adrese su ve erzak ulaştırıldı. Terme ve Salıpazarı belediyelerine motopomp desteği verilerek su tahliye işlemleri gerçekleştirildi" dedi.

SASKİ'DEN İÇME SUYU EKİPLERİ

25 Ağustos(bugün) tarihi itibariyle her 2 ilçede de çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü vurgulayan Başkan Demir, "Ayrıca Terme ilçemizde yaşanan su kesintilerinde halkımızın mağduriyet yaşamamaları için şehir merkezinin belirli noktalarında SASKİ'nin mobil ekipleri tarafından içme suyu temini sağlanıyor. Koordinasyon eksikliği yaşanmaması yaşanmaması için SASKİ'nin 8 adet tankerinin sevk ve idaresi Terme Belediyesi'ne verilmiş durumda" diye konuştu.

TÜM AKSAKLIKLAR GİDERİLECEK...

Başkan Mustafa Demir, "Metrekareye 140 kilogram yağışın düştüğü bir sel felaketi yaşadık. Salıpazarı'nda 2 vatandaşımızın tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatlarını kaybetmelerinin üzüntüsünü yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Terme ve Salıpazarı ilçelerimizde hayatın normale dönmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Başta alt yapı olmak üzere tüm aksaklıklarını en kısa sürede gidereceğiz. Termeli ve Salıpazarlı hemşehrilerime bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.


Yayın Tarihi: 25/08/2019