‘Tekkeköy’de Sürdürülebilir Turizm’ Konulu Panel Düzenlendi


‘Tekkeköy’de Sürdürülebilir Turizm’ Konulu Panel Düzenlendi

Tekkeköy Belediyesi ilçeyi bölgenin turizm merkezi yapma konusundaki çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek ‘Tekkeköy’de sürdürülebilir turizm’ konulu panel düzenledi.

Geçmişi insanlık tarihi kadar eskiye dayanan Tekkeköy’de turizmin daha üst kapasitelere çıkartılabilmesi kapsamında ‘Tarihin Doğduğu kent Tekkeköy’ sloganıyla başlatılan tanıtım ve turizm faaliyetleri çerçevesinde Tekkeköy Belediyesi tarafından Belediye hizmet binası Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda ‘Tekkeköy’de Sürdürülebilir Turizm’ konulu konferans düzenlendi.

İki oturumdan oluşan panelin moderatörlüğünü OMÜ öğretim üyeleri Prof. Dr. Mehmet Yavuzerler, Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan, Doç. Dr. Davut Yiğitpaşa, Doç. Dr. Akın Temur yürüttü. Panelde konuşmacı olarak OMÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yetkin Bulut, Karadeniz Tarih Araştırmaları Platformu (KATAP) Başkanı Şeref Aydın, Karadeniz Turizm İşletmeleri Derneği (KATİD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Toktaş, TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Server Seçer, Park inn by Radisson Samsun Genel Müdürü Bekir Koç, Hampton by Hilton Samsun Genel Müdürü Emre Güllüer yaptı.

Panel saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ile Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk’ün selamlama konuşmalarını yapmasıyla başladı.

Tekkeköy Bölgede Turizmin Markası olacak

Konuşmasında turizmin bacasız sanayi olduğuna dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Turizm bir bölgenin gelişimindeki en önemli faktörlerin başını gelmektedir. Çok büyük Yatırımlar yapmadan bölgenin tarihi, turistlik, doğal güzelliklerini ön plana çıkartmak, pazarlamak ve alana yerli yabancı turist çekmek işin başlangıcı oluyor. Bizlerde ilçemizde turizm gelirlerini arttırmak ve Tekkeköy’ü bölgenin turizm üssü haline getirebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemiz tarih, turizm, kültür, sanayi ve eşsiz doğal güzellikleriyle ülkemizin nadide ilçelerinden birisidir. Bulunduğu konum itibarıyla kara, deniz, hava ve demiryolu ulaşımının yanında şehir içi ulaşımı rahatlatan hafif raylı sisteme sahip ulaşım ağının tüm paydaşlarının bir arada yer aldığı bölgenin tek ilçesidir. Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy Mağaralarının yanında tarihi yapılar yönünden Samsun’un en zengin ilçelerinden birisi olan ilçemiz ayrıca Karadeniz’deki tarihi tek yel değirmeni, Altınkaya kilisesi, Antyeri kilisesi, Aşağıçinik Ak kilise, Çırakman tarihi kemerli çeşmesi, ahşap camileri, kaya mezarları, Rumlardan kalma tarihi çeşmelerin yanında daha birçok tarihi kiliseye, tarihi çeşmeye ve tarihi evlere sahiptir. Yine tabiat parkı ve bayrak tepe bölgemizde yüzlerce insanın ziyaret ettiği uğrak yerlerin başında geliyor.  İlçemizin ismini aldığı Şeyh Yusuf Zeynüddin hazretlerinin tekkesi ve türbesi de ilçemiz merkezinde bulunmaktadır. Tekkeköy tarihi yapılarının yanında mavisi, yeşili, havası, vadileri, çağlayan dereleri, şelaleleri, doğal güzellikleri, el değmemiş ormanlarıyla ve Costal sahiliyle yaz kış ilçeye ziyaretçi çekebilme özelliğine sahiptir. İşte ilçemizdeki bunca tarihi, turistlik, doğal ve kültürel değer bizim en büyük silahımızdır ve bunları en iyi şekilde kullanmaya devam edeceğiz” dedi.

Turizm gelirleri ve turist sayı her geçen gün artıyor

Turizmin geliştirilmesi ve ilçeyi bölgenin turizm merkezi yapma hedefiyle çalışmalar yapmaya devam ettiklerini ifade eden Başkan Togar, “İlçemizde turizmin geliştirilmesi, turizm gelirlerinin arttırılması ve ilçemize gelen yerli yabancı turist sayısının daha da arttırılması noktasında çıktığımız bu yolda sürdürdüğümüz çalışlara bir yenisini daha ekleyerek bugün belediyemiz konferans salonunda “Tekkeköy’de Sürdürülebilir Turizm” konulu panelimizi başarıyla gerçekleştirdik. Bu konuda katılımcılarımıza, akademisyenlerimize ve turizmcilerimiz ile dinleyicilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Yayın Tarihi: 09/02/2018