Şehit Polis Memuru Mehmet Ayan Son Yolculuğuna Uğurlandı


Şehit Polis Memuru Mehmet Ayan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Trabzon’da ekip otosu ile şüpheli bir aracın takibi esnasında, Maçka ilçesi yolu üzerinde direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi ve ekip otosunun Maçka deresine düşmesi sonucu şehit olan Polis Memuru Mehmet Ayan’ın Çarşamba ilçesi Rıdvan Paşa Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Burada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, Hayati Tekin, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Adem Çakıcı, Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Nejat Bil, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, İlçe Kaymakamları, ilçe belediye başkanları, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan Vekili Sg. Alb. Tayfun Paşaoğlu, askeri, adli ve mülki erkân, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve yüzlerce vatandaşın katılımı ile cenaze namazı kılındı.

Kılınan cenaze namazının ardından dua yapıldı ve helallik alındı. Şehidimizin cenazesi, polislerin omuzunda cadde üzerinde bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konularak Ayvacık yolu üzeri Sefalı Mahallesi mevkiinde bulunan Belediye Yeni Mezarlığı’na götürüldü. Sonrasında şehidimiz Polis Memuru Mehmet Ayan’ın naaş-ı, okunan Kur'an-ı Kerim eşliğinde toprağa verildi.

Defin töreninin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehidimizin naaşına sarılı şanlı bayrağımızı şehidimizin babası İsmail Ayan’a, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise şehidimizin fotoğrafını annesi Ayşe Ayan’a öperek teslim etti. Cenaze töreninin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Vali Osman Kaymak, şehidimizin ailesine ve akrabalarına baş sağlığı dileklerinde bulunarak, acılarını paylaştı.


Yayın Tarihi: 02/04/2018