Şehit Jandarma Astsubay Gümüş Son Yolculuğuna Uğurlandı


Şehit Jandarma Astsubay Gümüş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütüne karşı sürdürülen operasyonda şehit düşen  Jandarma Astsubay Üstçavuş Hüseyin Gümüş, memleketi Perşembe'de son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara 24. Özel Kuvvetler Tabur Komutanlığı emrinde görevliyken, görevli olarak Diyarbakır Sur’da sürdürülen operasyonlara katılan ve teröristlerin tuzakladığı bombanın patlatılması sonucu çöken binanın enkazı altında kalarak şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Hüseyin Gümüş için ilk tören Diyarbakır'da yapıldı. Törenin ardından şehidin naaşı uçakla Samsun’a getirildi. Daha sonra havaalanında hazır bekletilen askeri helikopterle Jandarma Astsubay Üstçavuş Hüseyin Gümüş'ün naaşı memleketi Perşembe'ye getirildi.

Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Hüseyin Gümüş için Perşembe Cumhuriyet Meydanı'nda İkindi Namazının ardından düzenlenen cenaze törenine şehidin babası Ali Gümüş, annesi Hafize Gümüş, eşi Kıymet Gümüş ile Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu, Seyit Torun, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Perşembe Kaymakamı Ahmet Arık, Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, protokol mensupları, askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Perşembe Cumhuriyet Meydanı'nda binlerce kişinin kıldığı cenaze namazının ardından, şehidin cenazesi Perşembe İlçesine bağlı Ekinciler Mahallesi'nde dualar eşliğinde toprağa verildi.


Yayın Tarihi: 21/02/2016