Şehit Astsubay Tolga Pehlivan Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı


Şehit Astsubay Tolga Pehlivan Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hakkari Çukurca ilçesi Şentepe bölgesinde EYP’nin imhası esnasında meydana gelen patlama sonucu şehit olan Samsunlu hemşehrimiz İstihkam Astsubay Üstçavuş Tolga Pehlivan’a, Bafra ilçesi Yıldırım Beyazıt Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Burada, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Milletvekilleri Akif Çağatay Kılıç, Orhan Kırcalı, Hasan Basri Kurt, Erhan Usta, Hayati Tekin, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan Vekili Sg. Alb. Tayfun Paşaoğlu, askeri, adli ve mülki erkân, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve binlerce vatandaşın katılımı ile cenaze namazı kılındı.

Kılınan cenaze namazının ardından dua yapıldı ve helallik alındı. Ardından şehidimizin cenazesi, askerlerin omuzunda cadde üzerinde bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konularak Bafra Garnizon Şehitliği'ne götürüldü. Burada şehidimiz İstihkam Astsubay Üstçavuş Tolga Pehlivan’ın naaş-ı, okunan Kur'an-ı Kerim eşliğinde toprağa verildi.

Defin töreninin ardından Sağlık Bakanı Ahmet Demircan şehidimizin naaş-ına sarılı şanlı bayrağımızı şehidimizin babası Sadık Pehlivan’a ve eşi Sevde Katipoğlu Pehlivan'a öperek teslim etti. Cenaze töreninin ardından Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Vali Osman Kaymak, şehidimizin ailesine ve akrabalarına baş sağlığı dileklerinde bulunarak, acılarını paylaştı.


Yayın Tarihi: 06/04/2018