Şehit Ailesinin Evi Alındı


Şehit Ailesinin Evi Alındı

Başkan Yılmaz, Cumhurbaşkanı’nın Talimatını Yerine Getirdi

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Siirt'te PKK'lı teröristlerin kullandığı hücre evine yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen özel harekât polisi 39 yaşındaki Yalçın Yamaner'in ailesine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen ev sözünü yerine getirdi.

Şehit eşi Hacer Yamaner’e yeni evini gösteren Başkan Yılmaz, şehit eşinin onayının ardından tapu işlemlerinin bir an önce başlatılması için talimat verdi.

EV AİLEYE GÖSTERİLDİ, ONAYLARI ALINDI

Siirt'te hücre evine düzenlenen operasyonda şehit olan evli ve 2 çocuk babası, 8 yıllık Özel Harekât Polisi Yalçın Yamaner, ailesiyle birlikte Siirt’te kalıyordu. Okulların tatile girmesiyle birlikte Şehit Yamaner’in iki çocuğu ve eşi, Ordu’nun Altınordu ilçesine yerleşmek isteyince şehit ailesine alınacak ev için çalışmalar hızlandırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yakından takip ettiği şehit ailesi için alınan yeni ev, dün aileye gösterildi. Başkan Yılmaz, ayrıca şehit ailesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti.

AİLE ORDU’DAKİ YENİ EVİNE YERLEŞECEK

Başkan Yılmaz; “Şehidimizin iki çocuğunun eğitimlerini de üstlendik. Bu çerçevede hem Cumhurbaşkanımızın talimatlarını yerine getiriyor hem de aileye ve şehidimize olan sorumluluğumuzun gereği üzerimize düşeni yapıyoruz. Şehidimizin eşi Siirt'te kalıyordu, şimdi okullar tatil oldu ve çocuklarıyla birlikte Ordu’ya gelecekler, yeni evlerine yerleşecekler. Çocuklarımızın okula kayıtlarını yaptırdık, şehidimizin emanetlerine sahip çıkacağız” dedi.

Şehit Yamaner’in polis ağabeyi Yusuf Yamaner ise, ilk günden bu yana Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın kendilerini yalnız bırakmadığını belirterek; “Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ev konusunda verdikleri sözü yerine getirerek, şehidimizin geride kalan ailesine sahip çıktılar. Allah herkesten razı olsun” şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 26/01/2016

Diğer Resimler

Şehit Ailesinin Evi Alındı