SAMULAŞ Yerli Hız Sensörü İle Tüm Türkiye’nin Takdirini Topladı


SAMULAŞ Yerli Hız Sensörü İle Tüm Türkiye’nin Takdirini Topladı

Başkan Yılmaz: ‘Yerli üretimi her zaman desteklemeliyiz’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Ulaşım A.Ş.’yi ziyaret ederek devam eden ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında şirket yetkilileriyle istişarelerde bulundu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz belediyeye bağlı birim ve kuruluşları ziyaret ederek çalışmalar hakkında yetkililerden brifing almaya devam ediyor. Dün Makine İkmal Daire Başkanlığı’nda incelemelerde bulunan Başkan Yılmaz yerli üretim hız sensörüyle tüm dikkatleri üzerine çeken SAMULAŞ’ı ziyaret ederek devam eden ve planlanan çalışmalar hakkında şirket yetkilileriyle fikir alışverişinde bulundu.

BÜYÜKŞEHİR’DEN TRAFİK KARMAŞASINI ORTADAN KALDIRACAK HAMLE
Samsun’da özellikle son yıllarda yaşanan trafik yoğunluğunun önümüzdeki yıllarda araç sayısının da artacak olmasıyla birlikte kilit noktaya ulaşacağını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Belediyemizin ulaşım işlerinin altından kalkan SAMULAŞ kentimizin ulaşım sorununu sıfıra indirmek için gayret ediyor. Son zamanlarda kentimizde gözle görülür bir trafik karmaşası var. Bu karmaşaya bir nebzede olsa çözüm üretmek adına yeni ring hatlarımızı devreye koyduk. Bu hatlarımızı özellikle daha önce hiç ulaşım sağlanmayan veya az sefer olan bölgelere, yoğun saatlerde daha sık seferler uygulayarak hayata geçirdik. Büyük bir projeye imza atmaya hazırlanıyoruz. Devlet desteği alırsak Samsun’un ulaşım sorununu uzun yıllar çözebilecek bir projeden bahsediyoruz. Tünel projemiz için gereken tüm fizibilite çalışmaları sürüyor. Bu proje hayata geçirilir ise, Atakum, İlkadım ve Canik ilçelerimiz tünel ile birbirine bağlanacak. Dolayısıyla şehir için trafiğini rahatlatacak bir hamle olacak” açıklamalarında bulundu.

YERLİ HIZ SENSÖRÜ TÜM TÜRKİYE’NİN TAKDİRİNİ TOPLADI
Raylı sistemlerde kullanılan ve üretimi Almanya’nın tekelinde olan hız sensörlerinin yerli imkânlarla üretilmesini sağlayan SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan ve ekibini tebrik eden Başkan Yılmaz yerli üretimin her zaman desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Yılmaz, “Dün ziyaret ettiğimiz Makine İkmal Daire Başkanlığımızda ve bugün geldiğimiz SAMULAŞ’ta görüldüğü üzere her birimimizi üretim merkezine çevirmiş bulunuyoruz. Hız sensörünün üretilmesi noktasında teşvikte bulunarak Türk mühendislere bir başarı öyküsü yazdıran SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan ve ekibine başarılarının devamını diliyorum. Yerli üretim hem maliyetleri düşürür hem de dışa dövis çıkışının önüne geçer. Bu da ekonominin kalkınmasına doğrudan etki eder. O yüzden yerli üretime her zaman gereken destek sağlanmalıdır” dedi. 


Yayın Tarihi: 26/12/2017