Samsunlular Kadir Gecesinde “Seccadenle Gel” Programında Buluşacak


Samsunlular Kadir Gecesinde “Seccadenle Gel” Programında Buluşacak

Her yıl olduğu gibi bu yılda Kadir Gecesini “Seccadenle Gel” Programıyla kutlayacaklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “10 Haziran Pazar akşamı tüm halkımız Cumhuriyet Meydanına davetlidir” dedi.

İlkadım Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliği ile her yıl Samsun Cumhuriyet Meydanında düzenli olarak organize edilen ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Kadir Gecesi Özel Programı Teravih Namazına “Seccadenle Gel” Programı yine Samsunluları bir araya getirecek. Teravih Namazına Seccadenle Gel Programında Çifte Ezan, Enderun usulü Teravih, Kuran Ziyafetleri ve İlahiler, Sakal-ı Şerif Ziyareti ve İlkadım Belediyesi tarafından ücretsiz ikramlar yer alacak.

KURAN ZİYAFETİ VE İLAHİLERLE GÖNÜLLER COŞACAK

Teravih’den Sabah namazına kadar bir birinden güzel etkinliklerle devam edecek gecede Osman Bostancı, Mustafa Alphayta ve Mehmet Erarabacı’nın Kuran Tilavetlerinin yanı sıra Ahmet Kemal
Bacak şiir dinletisi, Mustafa Demirci ise Tasavvuf Musikisi Konseri ile Samsunlularla buluşacak. Sakal-ı Şerif Ziyaretinin de gerçekleşeceği gönülleri buluşturacak gecede İlkadım Belediyesinin ücretsiz ikramları da yer alacak.

BAŞKAN TOK’TAN SAMSUNLULARA DAVET

Kadir Gecesi düzenlenecek olan “Seccadenle Gel” etkinliğine tüm Samsunluları davet eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “Ramazan ayının son günlerini ilk günkü heyecanla geçiriyoruz. İlk günden bu yana halkımızla birlikte aynı sofralarda aynı lokmayı paylaştık. Sadece ilk gün kendi ailelerimiz ile bir araya geldik. Ramazan’ın ikinci gününden itibaren komşu iftarlarımız kapsamında mahallelerimizde halkımız ile buluştuk, sohbet ettik dertleştik. Ramazan ayının güzellikleri hep birlikte yaşadık. 3 yıldır Cumhuriyet Meydanında düzenlediğimiz, on binlerce vatandaşımızın aynı safta teravih namazını kıldığı “Seccadenle Gel” kadir gecesi özel etkinliğimize tüm halkımızı davet ediyoruz. 3 yıl önce Samsun’da bir ilke imza atarak gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimiz büyük ilgi görüyor. Gerek düzenlenen ramazan etkinlikleri ile gerek komşu iftar programları ile İlkadım’da ramazan doyumsuz geçiyor. 10 Haziran Pazar Kadir Gecesi etkinlikleri kapsamında İlkadım Belediyesi olarak yine Samsunlulara unutamayacakları bir gece yaşatacağız. Birbirinden değerli hocalarımızın katılımlarıyla Cumhuriyet meydanında yapılacak olan “Seccadenle Gel” Kadir Gecesi Özel Programına tüm halkımızı davet ediyorum. Unutulmayacak olan böylesi özel bir gecenin halkımız tarafından kaçırılmamasını önemle belirtiyorum. Şimdiden tüm vatandaşlarımızın Kadir gecesini kutluyorum” diye konuştu.

“Seccadenle Gel” Kadir Gecesi Özel Program 10 Haziran Pazar günü Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecektir.


Yayın Tarihi: 06/06/2018