Samsun'un Tanıtımına Sosyal Medyada Aracılığı İle Katkı Sağlanacak


Samsun'un Tanıtımına Sosyal Medyada Aracılığı İle  Katkı Sağlanacak

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından düzenlenen, ‘Like Samsun’ fotoğraf paylaşım uygulaması tanıtım ve ilk dönem ödül töreni gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Samsun'un sosyal medyada tanıtımını daha iyi noktalara getirebilmek için bir araya geldiklerini belirterek 'Bugün yapacağımız tanıtım ile Samsun'un, Instagram, Facebook, Twitter ve diğer sosyal mecralarda çok daha fazla fotoğraf paylaşımıyla çok daha fazla kitlelere ulaşmasını hedefliyoruz. Geçtiğimiz üç ay boyunca deneme çalışmaları yapılarak 1509 fotoğraf paylaşımı, 270 paylaşılan fotoğraf, 1450 takipçiye ulaşıldı. Kişilerin yüklediği fotoğraflar beğeni düzeylerine göre derecelendirildikten sonra, jüri üyeleri titiz bir çalışma ile burada sergilenecek bazı fotoğrafları ve ödül verilecek bazı fotoğrafları belirlediler. Tabii bizim buradaki hedefimiz Samsun'un sosyal medyada tanıtımını zenginleştirmek. Dünya genelinde şehirlerin sayfalarına baktığımızda on binlerce fotoğraf yüklenmiş olduğunu görüyorsunuz. Biz de birkaç yıl içerisinde on binlerce ve yüz binlerce fotoğrafa ulaşmak istiyoruz. Bu farkındalığı artırmak için takipçilerimizin seyahat ettikleri yerlerde videolarını, fotoğraflarını 'Like Samsun' logosuyla ya da başka logolarla Samsun'u anlatan başka hastagler ile paylaşmalarını ve önümüzdeki yıllarda ilimizin tanınırlılığına katkı sağlamalarını bekliyoruz' dedi.

Programda bir konuşma yapan Samsun Valisi Osman Kaymak, OKA'nın güzel işlere imza attığını belirterek 'Geldiğim günden bu zamana Samsun'un sorunlarını ele alarak bu konularda neler yapabiliriz bunları tespit etmeye çalışıyoruz. Tabi bu arada geçmişte yapılan işleri de gözlemliyoruz. Samsun'un kalkınması, Samsun'un tanıtılması anlamında baktığımızda, OKA'nın gerçekten kalıcı işler yaptığını görüyorum. Çok önemsediğimiz Fuar Merkezi, Lojistik Köy Merkezi ve Kızılırmak Kuş Cenneti gibi büyük projeler Samsun'u tabiri caizse bir üst segmente çıkaracak, Samsun'un önünü açacak projeler. Bu projelerde OKA'nın desteğini görmek bizi mutlu ediyor.

Samsun'da göreve başladığımızdan bu yana hep şunu söyledik. Samsun potansiyelini çok iyi değerlendiremeyen bir il. Bu tespitin doğruluğu, geçtiğimiz günlerde  Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde ve Sabah Gazetesi öncülüğünde yapılan 'Samsun'da Sabah' programında, ekonomi yazarı Prof.Dr. Kerem Alkin Bey’in sunumunda belirttiğinde de görülmüş oldu. İlimizin çok büyük potansiyeli olmasına rağmen, tarımda bunu kullanamamış,  istihdamda kullanamamış,  turizmde hiç kullanamamış. Türkiye’de nadide bir yere sahip olan bir şehir olmamıza rağmen, şehrimizi hakkıyla tanıtamamışız. Bu bağlamda ele aldığımızda ilimizin tanıtımı açısından bugünkü proje gerçekten çok önemli.

Bildiğiniz üzere bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeler ile ortaya çıkan yeni iletişim ortamları ve yeni iletişim ortamları kapsamında yer alan sosyal medya yaşamın her alanını etkiler duruma gelmiştir. İş yapma ve iletişim kurma biçimleri açısından birçok dönüşüme sebep olan sosyal medya hedef kitleye ulaşmak ve hedef kitleyi genişletmek anlamında da çeşitli olanaklar sağlamaktadır.

Sistemin kullanımı oldukça kolay. Günümüzde herkes akıllı cep telefonu kullanabiliyor. Bu sayede uygulama elimizin altında. Dileyen bilgisayar ve tabletlerden de kullanabiliyor. Sosyal paylaşımla ilgili olan hemen her kesimden insanın katkısıyla Samsun'a dair fotoğraflar milyonlarca kullanıcının gözleri önüne serilmiş olacak. Yorumlar yapılacak, çevreyle paylaşılacak. Dolayısıyla Samsun yurtiçinde ve yurtdışında daha da tanıtılmış olacak.

Like Samsun'a gösterilen yoğun ilginin devam edeceği aşikar ancak katılımı teşvik etmek amacıyla üçer aylık dönemler de bugün ilkini gerçekleştireceğimiz fotoğraf yarışmasında dereceye giren eser sahipleri ödüllendirilecek. Amatör ya da profesyonel olsun paylaşılan her fotoğraf bir emeğin ürünüdür. Her biri Samsun'un farklı yönlerden güzelliklerini sergilemektedir. Böylece şehrin görsellerinden oluşan fotoğraf arşivimiz de oluşacaktır.

Bu vesileyle bölgemizin ve Samsun ilimizin kapasitesini bilen ve bu kapasiteyi geliştirmek için birçok çalışmaya öncülük yapan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansına, siz kıymetli katılımcılara ve seçici kurula teşekkür eder; dereceye giren tüm eser sahiplerine tebriklerimi iletirim.' dedi.

Konuşmaların ardından Vali Kaymak  'Like Samsun' etiketiyle instagram'da paylaşılarak finale kalan 21 fotoğrafın sergisini gezerek, ilk üçe giren yarışmacılara ödüllerini, yarışma jürisine de teşekkür belgelerini verdi.


Yayın Tarihi: 02/12/2017