Ahmet İçli Adaylığını Açıkladı


Ahmet İçli Adaylığını Açıkladı

15 Yıllık Belediye Meclis Üyesi Ahmet İçli Kavak Belediye Başkanlığı'na adaylığını açıkladı

Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte aday adayları da yavaş yavaş ısınma turlarına başladı.

Samsun'un Kavak İlçesi'nde de ilk Aday Adaylığı açıklaması İYİ Partili Kavak ve Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet İçli'den geldi.

Ahmet İçli Hafta sonunda İYİ Parti Kavak İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği toplantı ile Kavak Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıkladı.

Çok sayıda Partilinin ve Kavaklı vatandaşların katıldığı toplantıda konuşan Ahmet  İçli, projelerini de anlattı.

Kavaklılara Başkan seçildiği takdirde dürüst ve şeffaf yönetim sözü veren Ahmet  İçli konuşmasında özetle şunları söyledi:

Kavak'ın öz evladıyım

" Ben Kavak'ın öz evladıyım. 1962 yılında Kavak'ta doğdum. 2009 yılında Kavak Belediye Meclis üyesi seçildim. Kavak Belediye Başkan Yardımcılığı yaptım. Son 5 yıldır da aynı zamanda Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi üyesiyim. Kavak ve Samsun'un sorunlarını ve yapılması gerekenleri biliyorum.

Belediye Meclislerinde Kavak için verdiğim mücadelemi Belediye Başkanı olarak da vermek ve Kavak'ı daha da ileriye götürmek için aday adayı oldum. Partim beni aday gösterirse öncelikle dürüst şeffaf, hesap verilebilir bir yönetim sergileyeceğim. Kavaklıların parasını doğru ve faydalı yerlerde harcayacağım.

Projelerim arasında yollların ıslahı,sosyal alanlarımızın artırılması, çocuk parklarının daha fazla, daha sağlıklı ve daha modern ve erişilebilir olması, yeni imar planı geliştirilerek Kavak'ta daha çok insanın ikamet etmesinin sağlanması  var.

Bununla da yetinmeyeceğiz. Kavak'ın ekonomik gelişimi için de projeler hazırladım. Özetlersek ilk etapta tarımın gelişmesi için belediyemizde üreticilerimize ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek olan ziraat mühendisi istihdam edeceğiz.

Arıcılığı, seracılığı, meyvacılığı teşvik edecek, destek vereceğiz. Girişimcileri destekleyecek, belediye destekli kurslar açacağız. Soğuk hava depoları kurarak köylünün ürünlerinin uzun süre ve sağlıklı saklanmasını sağlayacağız.

Kavak'ın turizminin geliştirilmesi içim Güven Göletinin bulunduğu alanlarda karavan park oluşturacak, köylü pazarı ve yöresel ürünler pazarını hayata geçirerek gastronomi ve turizmin de Kavak ekonomisine katkısını da sağlayacağız. Ayrıca tekstil sektörü için yeni ve teşvikli bir alan oluşturacağız."

Bu faaliyetler için kaynak konusuna da açıklık getiren Ahmet  İçli; " Kaynak, Belediye gelirlerinden olacak. Hiçbir hükümet ve devlet  belediyelere ayrıca bir kaynak sağlamaz. Mevcut kaynakların kullanımı için destek verir. Devletin kendi yapacağı yatırımlarda belediyelerin bir kaynak desteği yoktur. Bu nedenle eğer, Kavak'ın gelirleri iyi ve doğru yönetilirse yapılmayacak yatırım, hayata geçirilEmeyecek proje olmaz " dedi.

Ahmet  İçli daha sonra çok sayıda katılımcıya ikramlarda bulunarak katıımcılarla birebir sohbet etti, destek istedi.


Yayın Tarihi: 02/11/2023 - 16:26