Kadınların Sorunlarına Dikkat Çeken Anlamlı Proje İle Umutlar Hayale Kalmadı


Kadınların Sorunlarına Dikkat Çeken Anlamlı Proje İle  Umutlar Hayale Kalmadı

    Kadınların sorunlarına dikkat çekerek kız çocuklarının eğitimden yararlanması konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi,İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜGVA ortaklığıyla hazırlanan 'Umutlar hayalde kalmasın' projesinin protokol imza töreni gerçekleştirildi.

   8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde' Umutlar Hayalde Kalmasın' projesi özel bir programa da tanıklık etti. Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, TÜGVA Samsun Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hanifa Papila ve çok sayıda kadının katıldığı programda engelli çocuğu olan Kezban Kutbay, Vezirköprü ilçesinin Tahtaköprü Köyü'nden gelen Gülizar Doğan ve savaş yüzünden vatanlarından olan mülteci kadın konuşmalarına da yer verildi.

   ENGELLİ ÇOCUĞUN ANNESİ OLMAK

   Konuşma öncesi engelli çocuğu olan kadınların yaşadıklarının anlatıldığı kısa film izleyen herkesi ağlattı. Evlatları için her türlü zorluğa göğüs geren annelerin hayat mücadeleleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bir kez daha acı boyutuyla gözler önüne serildi.

   "ALLAH'A EVLADIMI BENDEN SONRAYA BIRAKMA DİYE DUA EDERDİM"

   Kısa filmde anlattıkları ile salondaki herkesi ağlatan Saynur Kömpe çocuğunun babasından görmediği desteği Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden gördüğünü belirterek Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'a teşekkür etti. Program sonrasında Yılmaz'a sarılan Kömpe,"Allah'a canımı çocuğumdan önce alma diye dua etmek kadar acı bir şey yoktur. Ancak şimdi arkamızda devletimizin olduğunu gördüm. Allah Samsun Büyükşehir Belediye Başkanım Yusuf Ziya Yılmaz ve Cumhurbaşkanımızdan razı olsun" dedi. Ardından Tahtaköprü Köyü'nden katılan Gülizar Doğan'ın içten şiveli konuşması da salondan büyük alkış aldı.

   "SİZLER BİZİM BAŞIMIZIN TACISINIZ"

   Duygusal anlar yaşayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise konuşmakta güçlük çekti. Gözleri dolan Yılmaz, "Kadınlar bizim baş tacımız. Sizler bizim anamız, bacımız, eşimiz, kızımızsınız. Doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, ailenin ve toplumun temel taşı olan Peygamberimizin ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ hadis-i şerifine muhatab olan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım” diye konuştu. Program konuklara hediyeler takdim edildi.


Yayın Tarihi: 07/03/2016