Başkan Tok: ''30 Ağustos, Türk Milleti'nin Yeniden Dirilişidir''


Başkan Tok: ''30 Ağustos, Türk Milleti'nin Yeniden Dirilişidir''

30 Ağustos'un milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde bağımsızlık meşalesinin ebediyen yanacağı bir zafer olduğunu söyleyen Başkan Tok, " Tarih boyunca hürriyet ve istiklal yolunda nice zaferle kazanan bir milletiz. Bu zafer, Kurtuluş mücadelesi veren diğer milletleri cesaretlendiren bir zafer olmuştur." dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. 

Başkan Tok,  Tarihi nice şanlı zaferlerle dolu Türk Milleti'nin 95  yıl önce tarihe eşsiz bir kahramanlık damgası vurduğu 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın büyük bir övünç ve gurur kaynağı olduğunu söyledi.

"30 Ağustos, Kurtuluşu Müjdelemiştir."

Anadolu'nun düşman işgalinden kurtuluşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın milletçe idrak etmenin gururunu, sevincini heyecanını yaşadıklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " 30 Ağustos Zaferi, savaş meydanlarında kazanılan askeri zaferin ötesindedir. Tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren ve kurtuluş mücadelesi veren diğer ulusları cesaretlendiren bir zafer olmuştur." dedi.

"Varlığımızın güvencesi, 30 Ağustos Zaferi ve Taarruz Ruhu"

Birliğimizi ve dirliğimizi bozmak isteyen topraklarımızda gözü olan iç ve dış mihraklarla varlığımızın güvencesi olan taarruz ruhu mücadele ettiklerini kaydeden Başkan Tok, " 30 Ağustos Zaferinden aldığımız ilhamla 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlemekteyiz.. Türk Milleti, küresel senaryoların farkındadır. Tarih boyunca, ülkemize ve milletimize kurulan tuzakları, musibeti ve melaneti, engelleri aklımızla, ferasetimizle, tek yumruk olarak hep birlikte aştık  15 Temmuzda, ülkemizi,  zorla  ve hile ile ele geçirmek isteyen FETÖ/PDY ve taşeron terör örgütlerinin hain ve sinsi planları, yine hep birlikte aziz milletimizin şanlı direnişi ile boşa çıkardık.  15 Temmuz Milli direniş göstermiştir ki, muhtaç olduğumuz kudret, inanç, cesaret ve müjde İstiklal Marşımızın satırlarında vardır. Varlığımızın güvencesi 30 Ağustos Zaferi ve taarruz ruhudur. Vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin 95'inci yıldönümünde, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşı ve 15 Temmuz  kahramanlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum." diye konuştu.


Yayın Tarihi: 28/08/2017