Başkan Genç, "23 Nisan Gurur Günümüzdür"


Başkan Genç, "23 Nisan Gurur Günümüzdür"

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle temsili olarak koltuğunu Sıbyan Sınıfı öğrencilerine devretti. Kısa süre de olsa başkan olan minikler, birim müdürlerine talimatlar verirken, Başkan Genç, "23 Nisan gurur günümüzdür. Geleceğin Başkanları, öğretmenleri için şehrimizi 2023'e hazırlıyoruz" dedi.

Canik Belediyesi Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Merkezinde bulunan Şehit Türkan Türkmen Sıbyan Okulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Sıbyan Sınıfları sorumlusu Fatma Yavuz ve öğretmenleri ile birlikte Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret etti. Misafirleriyle yakından ilgilenen Başkan Genç, koltuğunu Sıbyan Sınıfı öğrencileri Sümeyye uysal ve Ahmet Coşkun’a devretti. Temsili Başkanlar, birim müdürlerine çeşitli talimatlar verdi.

'23 NİSAN GURUR GÜNÜ'

Miniklerle sohbet eden Başkan Osman Genç, "23 Nisan hepimiz için büyük bir gurur günüdür. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramı olmasının yanında, milletimiz ve ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasını ifade etmektedir. 23 Nisan Milli Egemenlik Bayramı, aynı zamanda dünyada ilk ve tek Çocuk Bayramı olarak bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısıdır. Bu çağrıda, bu bayramı çocuklara armağan eden Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün güçlü sesi vardır. İnanıyorum ki, bütün çocuklarımız bu çağrıdaki ruh ve şuurla geleceğin müreffeh Türkiye'sini inşa edecek, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir" dedi.

'EMANETİ DAHA İLERİ TAŞİYACAĞİZ'

Çocukların geleceğin teminatları olduğunu vurgulayan Başkan Genç, "Çocuklarımızın geleceğe güvenle bakabilmeleri, iyi bir eğitim alabilmeleri için Canik Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Bugün bizlere düşen görev, teslim aldığımız bu kutsal emaneti bizden sonra yaşatacak olan nesillere en ileri seviyede teslim etmektir. Çocuklarımızın özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı olarak yetişmeleri ortak hedefimizdir. Bu umutla 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda Başkan Osman Genç, minik misafirlerine oyuncak hediye etti.


Yayın Tarihi: 21/04/2018