Çocuk Şenliği Muhteşem Gala Gösterisiyle Sona Erdi


Çocuk Şenliği Muhteşem Gala Gösterisiyle Sona Erdi

39 ülkeden Samsun’a gelen dünya çocuklarının geleneksel kıyafetleriyle ülke gösterilerini sergilediği Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu’nda düzenlenen 41. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği gala gösterisiyle sona erdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 1979’dan bu yana TRT’nin organizasyonuyla dünya çocuklarının da katılımıyla uluslararası bir şenliğe kavuştu. Bu yıl Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a gelişinin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında ilimiz 41. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne ev sahipliği yaptı.

14-21 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleşen 41.TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği için Samsun’a gelen dünya çocuklarını ilk olarak Vali Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak Vali Konağında ağırladı. Daha sonraki günlerde çeşitli etkinliklerle devam eden 41.TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Gala gösterisi ile sona erdi.

Gala gösterisinde sırayla sahne alan dünya çocukları ve ülkemiz çocukları geleneksel kıyafetleriyle ülke gösterilerini sergiledi. Coşkulu ve renkli görüntülerin oluştuğu gala gösterisi izleyiciler tarafından büyük alkış alarak sevgi gösterisinde bulunuldu. Gala programı tüm ülke çocuklarının hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Gala programına ayrıca, Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan, Orhan Kırcalı ve Neslihan Hancıoğlu, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, TRT Genel Müdür Yardımcısı Osman Urgun, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adem Aldemir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, Tekkeköy Kaymakamı Edip Çakıcı, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Ahmat Bahadır, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, TRT yetkilileri, öğrenciler ve Samsun halkı katıldı.


Yayın Tarihi: 21/04/2019