Gazeteciler Cemiyeti'nden Başkan Deveci'ye Ziyaret


Gazeteciler Cemiyeti'nden Başkan Deveci'ye Ziyaret

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti'nin yönetim kurulu üyeleri, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci'yi ziyaret etti.

Yerel medyanın önemi ve sorunlarının konuşulduğu ziyarette Cemiyet Başkanı Yusuf Ziya Çakır, yerel yönetimler başta olmak üzere şehrin tüm dinamiklerinin yerel medyayı desteklemesi gerektiğine dikkat çekti.

19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti'nin kurumsallaşmasında önemli mesafeler kat ettiklerini kaydeden Çakır, yerel yönetimlerin, STK'ların ve şehrin diğer yöneticilerinin kamuoyuna ulaşmasında yazılı ve görsel medyanın çok önemli görevler üstlendiğini söyledi.

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti'nin yönetim kurulu üyelerine ziyaretleri için teşekkür eden Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci de, medyanın gücünü her halükarda hissettiklerini, yerel medyanın özellikle belediye başkanları ve yerel bürokrasi için oldukça önem arz ettiğini belirtti.

Samsun'da 'Yerel Medya Sempozyumu' düzenlenmesi ve her kesimin bu sempozyumda mutlaka yer alması gerektiğini kaydeden Deveci, "Bizler öncülük etmeye hazırız. Oturup sorunları konuşalım, çözüm önerileri üretelim. Birlikte hareket etmemiz halinde yerel medyayı yaşatabiliriz. Yerel medya kamuoyunun bilgilendirimesinde en önemli etken. Bu gücü hiçbir yerel yönetici kaybetmek istemez" diye konuştu.


Yayın Tarihi: 03/09/2019