Kurtuluş Ateşinin Yakıldığı 19 Mayıs, Bir Destanın İlk Adımıdır


Kurtuluş Ateşinin Yakıldığı 19 Mayıs, Bir Destanın İlk Adımıdır

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak, “19 Mayıs 1919 tarihi, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umudunun inanca dönüşmesi, milli değerlerinin yeşermesi, kurtuluş ateşinin yakılmasının ve geleceğe olan inancının adı olmuştur” dedi.

Başkan Enver Yılmaz, mesajında şu görüşlere yer verdi:

Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs 1919, milletimizin her türlü yokluk ve olumsuzluğa rağmen hür yaşama azim ve kararlılığıyla verdiği mücadelenin başlatıldığı, bağımsızlık ve özgürlük umudunun inanca dönüştüğü, milli değerlerin yeşerdiği ve kurtuluş ateşinin yakıldığının adı ve bir destanın ilk adımı olmuştur.

Üç kıtada adaletle hüküm süren Osmanlı İmparatorluğu'nun son zamanlarında coğrafyamızı yeniden şekillendirmek düşüncesiyle vatan topraklarımıza göz dikenlere karşı Türk milleti, büyük kahramanlık göstermiş ve destan yazmıştır. Çanakkale Zaferi'nden sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşuna giden bu yolda aziz Türk milleti, kadını ve erkeği, genci ve yaşlısıyla canını ve canından çok sevdiklerini feda ederek bu destansı mücadeleye katılmıştır.

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yürütülen ve kahraman Mehmetçiğin en büyük zaferi olan bu kutsal mücadelenin sonunda, bugün üzerinde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur.

19 Mayıs 1919'un 98. yıl dönümünü kutladığımız bugünde, bağımsız ve özgür bir millet olarak geleceğe güvenle bakabilmek için geçmişte verilen mücadelelerin önemini genç kuşaklara en iyi şekilde anlatmalıyız. Gençlerimiz, dünyadaki ilerleme yarışında ülkemizin en büyük güvencesi ve milletimizin sahip olduğu en büyük zenginliktir. Onlara güveniyor, ülkemizin geleceğe taşınması için azimle ve özveriyle çalışacaklarına inanıyoruz.

Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan topraklarımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyor, geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.


Yayın Tarihi: 17/05/2017