Tarihe Bir Kayıttır, Unutmayacak, Unutturmayacağız


Tarihe Bir Kayıttır, Unutmayacak, Unutturmayacağız

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, “15 Temmuz zaferi, o hain gecede namlusunu millete çeviren, tanklara ve ihanete karşı tek yürek saf tutan bu milletin öz evlatlarının onurudur. 15 Temmuz tarihe bir kayıttır. Unutmayacak, unutturmayacağız” dedi.

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 15 Temmuz’un bir milletin yurduna nasıl sahip çıktığının en büyük göstergesi olduğunu ifade eden Başkan Tören, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk Milletinin, topyekün Türkiye geçilmez dediği tarihin adıdır 15 Temmuz. 15 Temmuz gecesi, vatanımızı, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz, cefakar ve fedakar millete doğrultarak hain, kalleş ve kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır.

Ancak, yüce Türk milleti, yapılmak istenen bu darbe girişimini, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğratmış, adeta tarih yazmıştır. 

O gece umutlarımıza, hayallerimize ve özgürlüğümüze pranga vurulmak istediler. O gece elleri silahlı karanlık adamlar her gün gelip geçtiğimiz caddeleri, çocuklarımızın oyun oynadığı parkları, okul önlerini kesmiş haramiler gibiydi.

Milletimiz, üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde vurulan insanlara rağmen asla geri adım atmadılar ve meydanı darbecilere bırakmadılar.

Bıyıkları henüz terlememiş onbeşlilerden, 70 yaşındaki ihtiyarlara, işçisinden patronuna, köylüsünden şehirlisine kadar milletimizin tüm fertleri parti, meşrep, siyasi görüş farkı gözetmeksizin darbeciler karşısında tek vücut oldular.

Yunus Emre’den, Mevlana’dan, Hacı Bektaş’tan, Koca Sinan’dan beslenen bu toprağın evlatları zalimlere karşı istiklali ve istikbali için direndi. 

Bütün dünya, bir milletin yurduna nasıl sahip çıktığına o gece bir kere daha şahit oldu. Bu ihaneti her zaman hatırlayacağız, çünkü hatırlamak ayakta kalmaktır, mücadele etmektir. Çünkü hatırlamak vatanı savunurken bütün varlığı ile orada olmaktır. 

Sesimiz, rengimiz, inancımız, umutlarımız bir. Bazen insan yağmur altında yürümek ister, bunun bir anlamı vardır. Bazen insan rüzgâra karşı yürümek ister bunun da bir anlamı vardır. Ve bazı durumlarda insan direnmek ister. Bunun da anlamı vardır ve bu anlam VATANDIR. 

O gece vatan aşkı ile yanan 250 vatandaşımızı kaybetmenin hüznünü tekrar yaşarken, dünyada eşine rastlanmayan bir direnişe imza atmanın ise onurunu yaşıyoruz. Hiçbir zafer altın tepside sunulmaz, bedel ödemeden hiçbir başarı elde edilemez.

Tarihimiz boyunca kazandığımız her zaferin ardından azim, cesaret ve kararlılık vardır.

FETÖ'nün yaptıkları karşısında o gece ölümü öldüren aziz milletimiz, canından ve canından daha çok sevdiği çocuklarından vazgeçmiş, ama vatanına el sürdürmemiştir.

15 Temmuz zaferi, o hain gecede tanklara ve uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimiz ile aziz Türk Milletinin onurudur. Bu zafer, bu topraklarda Çanakkale ruhunun hala taze olduğunun en önemli göstergesidir.

15 Temmuz tarihe bir kayıttır. Unutmayacak, unutturmayacağız. 

Bu vesileyle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde ebediyete uğurladığımız şehitlerimizi minnetle ve rahmetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımızın yanında sağlıklı uzun ömürler diliyorum. O gece ülkelerine sahip çıkan gözünü kırpmadan ölümü koşan aziz milletimize de bir kez daha şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum.”


Yayın Tarihi: 14/07/2019