Türkiye’nin Kalbi Samsun’da Attı


Türkiye’nin Kalbi Samsun’da Attı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919’un 100.Yılı kapsamında Samsun’da gerçekleştirilen tören ve etkinliklere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

100 Yıllık Ruhla, Aynı Rotada

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkânının 19 Mayıs 1919’un 100. Yılı vesilesiyle Samsun’a geldiğini ifade eden Karaaslan, “19 Mayıs’ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, ilk adımı atarak Milli Mücadele’mizi başlattığı öncü şehir Samsun’umuzda 100. Yıl coşkusunu Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle yaşadık, şehrimiz bu anlamlı gün vesilesiyle kıymetli misafirler ağırladı ve çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptı.” görüşünü paylaştı.

“100.Yılda 100 Etkinlik” temasıyla Samsun’un yıl başından itibaren çok önemli organizasyonlara sahne olduğunu söyleyen Karaaslan, 182 gencin Piri Reis Gemisi ile, Bandırma Vapuru’nun izlediği rotayı takip ederek Samsun’a geldiğini ve şehirdeki anma programlarına katıldığını ifade etti. Karaaslan, “100 yıl önce olduğu gibi 16 Nisan tarihinde İstanbul’dan hareket eden Piri Reis Gemisi, 3 günlük yolculuğun ardından 60 saatlik yolculuğun sonunda 19 Mayıs’ta Samsun’a ulaştı.  81 ilimizden ve çeşitli ülkelerden gelen gençlerimiz böylesine anlamlı bir yolculuğa tanıklık ettiler.” açıklamasında bulundu.

“19 Mayıs’ta Samsun’dan Tarihi Mesajlar Verildi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tütün İskelesi’nde gerçekleştirdiği hitabı ve konuşmanın ardından siyasi partilerin Genel Başkanları ile birlik pozu vermesini değerlendiren Karaaslan, “Ülkemiz için tarihi bir öneme sahip olan 19 Mayıs’ın 100. Yılı Törenleri’nde gerek Samsun’umuzun genel atmosferi gerekse Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği tarihi mesajlarla özel bir güne tanık olduk. Sn. Cumhurbaşkanımız ve siyasi parti Genel Başkanları’nın tarihe şahitlik etmiş Tütün İskelesi’nde yan yana, omuz omuza verdikleri mesaj Milli Mücadele ruhuna yakışır, tüm siyasi farklılıklar bir kenara Türkiye ortaklığıyla özdeşleşen bir duruş olmuştur.” dedi.

“1919’da başlayan Milli Mücadele yolculuğu çetin mücadeleler sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i ilan etmesiyle zaferle taçlanmış, milletimiz için yeni bir dönemi başlatmıştır.” ifadelerini kullanan Karaaslan, “Bugün bizler de bu kutlu mücadelenin birinci yüzyılının şahitleri olarak Sn. Cumhurbaşkanımız’ın liderliğinde, devletimizin gücüne güç katacak 2023 hedeflerimize ulaşma hususundaki gayret ve inancımızla ülkemiz ve milletimiz için yeni bir şahlanışı başlatacağız.” açıklamasında bulundu.

 “Milli Mücadele Ruhu Gençlerimizin Omuzlarındadır”

Tarihin her döneminde Milli Mücadele verdiklerini anımsatan Karaaslan, “Tarih şahittir ki biz binlerce yıldır bu topraklarda her dönemde karşımıza çıkartılan nice engelleri birlik, beraberlik ve kardeşliğimizden aldığımız güçle; yediden yetmişe, kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle hep birlikte kenetlenerek aştık. Bugün de ülkemizin karşı karşıya olduğu badireleri aynı inanç, azim ve kararlılıkla aşacağız. Yüz yıldır içimizde taşıdığımız Milli Mücadele ruhu, istikbalimizin teminatı gençlerimizin omuzlarındadır. Gençlerimiz 19 Mayıs ruhunu tıpkı ilk günkü heyecanla yaşatacak, Cumhuriyet’imize sahip çıkacaktır.” dedi.

Emeği Geçenlere Teşekkür

100. Yıl Kutlamaları’nın düzenlenmesinde emeği geçenlerin ayrı bir teşekkürü hak ettiğini ifade eden Karaaslan, “100.Yıl Kutlamaları’nı Himayelerine alarak sahiplenen, her adımı destekleyen ve süreci yakından izleyen başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere; bir yıla yakın süredir koordineli bir şekilde birlikte çalıştığımız Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’mız, Gençlik ve Spor Bakanlığı’mız, Kültür ve Turizm Bakanlığı’mız, Samsun Valiliği’miz ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı’mız başta olmak üzere, sürece her noktada katkı sunan, misafirlerimizi evlerinde en güzel şekilde ağırlayan değerli hemşehrilerimize, tarih yazılan şehrimizde tarihe şahitlik etmek üzere yurt içinden ve yurt dışından Samsun’a gelen tüm misafirlerimize ve emeği geçenlere gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Tütün İskelesi’ndeki programın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, “1919 Bitmeyen Yolculuk” isimli dramatik sahne gösterisini izledi, akşam ise “Milli Mücadele’nin 100. Yılı İftar Programı”nda Milli Mücadele kahramanlarının aileleri, gençler ve sporcularla bir araya geldi.

100. Yıl Törenleri’ne Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Bakanlar, siyasi partilerin Genel Başkanları ve çok sayıda Milletvekili katıldı.


Yayın Tarihi: 20/05/2019