Göz hastalıklarında "Epiretinal Membran" Nedir?


Göz hastalıklarında "Epiretinal Membran" Nedir?

Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serdar İlgüy, "Çizgileri kırık görme, cisimleri olduğundan daha küçük görme gibi şikâyetleri olan hastalarımızda "Epiretinal Membran" görülebilmektedir" dedi.
Gözümüzde oluşan sorunlarının ortaya çıkmasıyla birlikte hayatımız olumsuz etkilenir. Göz hastalıkların erken teşhisi tedavi süreci açısından çok önemli olduğunu unutmamak gerekiyor diyen Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serdar İlgüy, Göz hastalıklarında "Epiretinal Membran" Nedir? belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir sorularına yanıt verdi.

EPİRETİNAL MEMBRAN NEDİR?
Gözde zar oluşması olarakta bilinen Epiretinal Membran hastalığının görme kaybı ve bozukluklarına neden olabileceğine dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serdar İlgüy, "Gözün arkasında retina bölgesinde oluşan zara Epiretinal Membran diyoruz.

EPİRETİNAL MEMBRAN BELİRTİLERİ
Çizgileri kırık görme, cisimleri olduğundan daha küçük görme şikayetleri ile kişi başvuruyor. Bunun neden oluştuğu bilinmemektedir.  Şeker hastalarında, göz arkası damar tıkanıklığı ve retina yırtılması gibi sağlık sorunları yaşayan hastalarda daha sık görülmektedir.

EPİRETİNAL MEMBRAN TEDAVİSİ
Tedavisi genellikle cerrahidir. Görmesi azalan hastalara cerrahi önerilmektedir. Her hasta cerrahiyi uygun olmayabilir. Tedavide vitrektomi (retina cerrahisi) ameliyatı ile gözün arkasındaki zar temizlenir. Eğer buna benzer şikayetleriniz varsa göz kontrolünüzü yaptırmayı unutmayın. Herkese sağlıklı günler dilerim" diyerek sözlerine son verdi.


Yayın Tarihi: 22/12/2023 - 11:48