Girişimciler Sertifikalarını Aldı


Girişimciler Sertifikalarını Aldı

Samsun TSO tarafından uygulanmakta olan, “Kayıtlı İstihdam İçin Ortak Fayda Diyalog ve İşbirliği Projesi” çerçevesinde düzenlenen, KOSGEB destekli “Girişimcilik” ve “Kişisel Gelişim” eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı kapsamında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından uygulanan Kayıtlı İstihdam İçin Ortak Fayda Diyalog ve İşbirliği Projesi’nin eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri doğrultusunda düzenlenen, “Girişimcilik” ve “Kişisel Gelişim” eğitimlerini tamamlayan kursiyerler için tören düzenlendi. Samsun TSO Davut Altan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen törende konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, girişimcilik eğitimi alan kişilerin işyerlerini maliye, meslek odaları ve KOSGEB gibi kurumlarına kayıt olarak açmaları nedeniyle kayıtlı istihdamı doğrudan etkileyeceğini söyledi.   

İstihdam seferberliğine katkı sağlayacak

Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerleri tebrik eden Başkan Murzioğlu, “Günümüz dünyasında dünya ekonomilerinin gücünü girişimciler belirliyor. İstihdam için üretim önemli. Devletimiz de istihdamı artırmak adına çeşitli çalışmalar yürütüyor. Bunlardan biri de istihdam seferberliğidir.  Kurum olarak girişimciliğin desteklenmesine büyük önem veriyoruz. Zaman zaman da açtığımız kurslarla girişimcileri destekliyoruz. Bu kursu düzenlemedeki amacımız da, girişimciliğin geliştirilmesini sağlamak ve ilimizde kendi işini kurmak isteyen girişimcilere ön ayak olmak. Ayrıca, yetenekli, birikimli insanların cesaretle kendi işlerini kurup, istihdam edilmekten istihdam eden noktaya gelmelerini sağlamak. Sizler de KOSGEB’den gereken desteği alarak birer girişimci olarak ülke ekonomimize ve istihdamına katkı sağlayacaksınız. Hepinize bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum. İnşallah düzenlediğimiz kurs sizler için, Samsun ve ülkemiz için hayırlara vesile olur” dedi.

Dursunoğlu: “Girişimcilere kıymet veriyoruz”

Törende konuşan KOSGEB il Müdürü Ahmet Dursunoğlu ise, “Sizleri kursu tamamlayıp, sertifika almaya hak kazandığınız için tebrik ediyorum. Ama esas mücadele bundan sonra başlıyor. İşlerimizi kurup, KOSGEB’e başvuru yapacaksınız. Biz de inşallah sizleri destekleyeceğiz. 1 Şubat tarihi itibariyle bizim mevzuatlarımızda bazı değişiklikler oldu. KOSGEB olarak sizden işinizi kurup gelmenizi istiyorduk. Şu anda işinizi kurmadan, iş planınızı hazırlayıp destek başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu size bazı kolaylıklar ve doğrudan KOSGEB’e ulaşmanızı sağlayacak. Sizlerde inşallah bu gelişmeyi olumlu değerlendirirsiniz. Her şeyden  önce biz girişimcilerimize kıymet veriyoruz. Girişimciliğin ülkemizin meselesi olduğunu, kalkınmamız için önemli bir husus olduğunu biliyoruz. Bunu düşünmemizdeki başlıca neden de ülkemizdeki işsizlik sorununun çözümü, yeni ürünlerin, yeni teknolojilerin üretilmesine olan ihtiyaçtır. Çünkü; yeni işletmeler yenilikçi oluyor. Sizlerden beklentimiz de bu yönde. Bize ulaşmanız için aracıya gerek yok. Doğrudan bize ulaşabilirsiniz. Uzmanlarımız size yardımcı olacaktır. Ayrıca, çağrı merkezimizi de arayabilirsiniz. Bizimle irtibatı kesinlikle bırakmayın. İnşallah bundan sonra kuracağınız işyerleriyle hem ülke ekonomimize ve istihdamına katkı sağlayacaksınız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ise, eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. 


Yayın Tarihi: 20/02/2017