Giresun’da Atatürk Fotoğrafları Sergisi


Giresun Belediyesi tarafından 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri programı çerçevesinde Büyük Önder’in naaşının Anıtkabir’e nakli fotoğrafı canlandırıldı ve Atatürk Fotoğrafları sergisi açıldı.

Atatürk Meydanı’nda yapılan fotoğraf canlandırma programına Giresunlular büyük ilgi gösterdi. Törene katılan Belediye Başkanı Kerim Aksu; Bir büyük değer, dünya lideri Cumhuriyet’in kurucusu, bağımsızlık ve barış savaşçısı Atatürk’ü, adını verdikleri Atatürk Meydanı’nda özlemle, saygıyla andıklarını söyledi.

Başkan Kerim Aksu Atatürk’e olan sevgisini şu cümlelerle dile getirdi: “Bugün 365 günde en hüzünlü günümüz. Büyük Atatürk’ün bugün ölüm yıldönümü. O dünyanın gerçek lideriydi, o savaştığı ülkelerden bile takdir alan, aslında on yıllarca savaşan ama barışa ışık tutan, barış isteyen bir barış savaşçısıydı. ‘’Yurtta Sulh Dünyada Sulh’’ anlayışıyla barışı destekleyen bir barış adamıydı. Kendisini minnetle anıyoruz. Bugün hepimizin Atamızı Anıtkabir’de anma imkânı yok. Giresun Belediyesi olarak bu düzenleme ile Atamızı Giresun Meydan’ında kendi meydanında Atatürk Meydan’ında analım istedik. Atatürk’ün çizdiği yol barış yolu, özgürlük yolu ve demokrasi yolu onun çizdiği yolda yürümeliyiz. Eğer gerçekten insanlarımız çocuklarımız gençlerimiz daha modern, daha yaşanabilir bir ülke istiyorsa Atatürk’ün yolundan ayrılmamalıyız. Onun her geçen gün daha fazla değerini anlıyoruz. Başımıza gelenler olaylar onun fikirlerinin önemini artırıyor. 15 Temmuz’da ülkemiz büyük bir uçurumdan Atatürk’ün askerleri, polisleri, yine Atatürkçü yurtsever vatandaşlarımız sayesinde döndü. İnşallah bir daha ülkemizde böyle bir şey yaşamayız. Biz bu gün hangi siyasi görüşte olursak olalım, mutlaka ve mutlaka büyük Ata’mızın yolunda ilerlemeli, onun yolunda gitmeliyiz, onun yolu barış ve kardeşlik yolu. Onun yolunda gitmeye devam edeceğiz. Giresun onun yolunda gitmeye devam edecek”dedi. Atatürk Meydanı’nda yapılan ve Atatürk’ün naaşının canlandırıldığı platforma vatandaşlar tarafından karanfiller bırakıldı.

ATATÜRK VE ŞEHİTLERE MEVLİT

Giresun Belediyesi 10 Kasım Atatürk’ü anma programı çerçevesinde Hacı Miktat Camiinde Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için mevlit okutup, ikramda bulundu. Belediye tarafından Atatürk Meydanı’nda yapılan 10 Kasım anma törenlerine Başkan Kerim Aksu’nun yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri , önceki dönem milletvekilleri, CHP İl ve İlçe başkanları, kadın ve gençlik kolları üyeleri , sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Yayın Tarihi: 10/11/2016

Diğer Resimler

Giresun’da Atatürk Fotoğrafları Sergisi
Giresun’da Atatürk Fotoğrafları Sergisi
Giresun’da Atatürk Fotoğrafları Sergisi