Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Köy Okullarına Spor Malzemesi


Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Köy Okullarına Spor Malzemesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, ilkokul öğrencilerini sevindirecek bir projeye imza attı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın himayelerinde ’55 Köy Okuluna Spor Malzemesi Yardımı’  projesini  hayata geçiren Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, ile bağlı 17 ilçeden belirlenecek toplam 55 köy okuluna spor malzemesi yardımı yapmaya başladı.

İlk olarak 19 Mayıs İlçesi’nde bulunan Kösedik ile Kuşkayası ilkokul ve ortaokuluna futbol topu, basketbol topu, voleybol topu, dart, bocce, atlama ipi, badminton topu ve raketi ile masa tenisi raketi ve topu hediye eden İl Müdürlüğü yetkilileri, bu sayede spor yapmak isteyen ancak buna imkan bulamayan çocukları sporla tanıştırmayı amaçlıyor. Projenin devamında malzeme verilecek okul sayısının arttırılması da planlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, tüm Türkiye'de olduğu gibi Samsun'da da okullara spor malzemesi yardımı yapıldığını belirterek, "Spora başlama yaşını en alt seviyelere çekmeye ve öğrencilerimize sporu aşılamaya çalışıyoruz. " diye konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle sürdürdü:

 "Samsun'da 2015 yılında başlattığımız ‘Geleceğe Kulaç atıyoruz ‘ proje büyük ilgi gördü. Projeye bu yıl da devam ediyoruz. Bu proje sayesinde binlerce minik öğrenci yüzmeyi öğrendi.. Okullara spor malzeme yardımı yapmamızın altında yatan temel neden de bu; sporu bir yaşam tarzı haline getirmek. Sağlıklı bir toplumun spor yapan bireylerden oluştuğunun bilinciyle hareket ediyoruz.Milli Eğitim Bakanlığı ile de imzaladığımız protokol kapsamında ilkokullarda tarama yaparak   gizli yetenekleri  de keşfedeceğiz. Her spor branşında eğitim alan bu öğrencilerimizin içinden de çeşitli yetenekler çıkacak ve  olimpiyatlarda Türkiye'ye madalya kazandıracak. Buna inancım tam. "​


Yayın Tarihi: 02/11/2016