Gazetecilik Mesleği Çağımızın En Saygın ve Dinamik Mesleklerinden Biridir


Gazetecilik Mesleği Çağımızın En Saygın ve Dinamik Mesleklerinden Biridir

Samsun Valisi Osman Kaymak, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Kaymak mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Gazetecilik mesleği, çağımızın en saygın ve dinamik mesleklerinden biridir. Mesleğin getirdiği çeşitli sıkıntılara katlanarak, halkı bilgilendirme ve aydınlatma görevini yüksek bir sorumlulukla yerine getiren gazetecilerin, sosyal ve ekonomik haklarını düzenleyen yasanın kabulüyle, 10 Ocak tarihi, 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kutlanmaktadır.

Yoğun bilgi akışının olduğu günümüzde ifade ve basın özgürlüğü yalnızca temel bir hak ve iletişim aracı olarak değil, toplumsal işlevi dolayısıyla da önem kazanmaktadır. Bununla birlikte toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevi üstlenen basın mensuplarımız, bu yönüyle milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmaktadır.

Şehrini bilen, şehrinin ruhunu okuyan, değerlerinin muhafazasını vazife kabul eden bir basın gücüne sahip olduğu için Samsunumuzun çok şanslı bir il olduğunu düşünüyorum.

19 Mayıs 1919’ un 100.Yılı kapsamında İlimizde düzenlenen etkinliklerin koordinasyonunda, ulusal ve uluslararası alanda tanıtılmasında göstermiş oldukları üstün gayret ve fedakarca çalışmalarından dolayı İlimizdeki tüm basın mensuplarına teşekkür ediyorum.

Bu düşüncelerle, doğru ve objektif haberlerle kamuoyunu bilgilendirerek,  şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna önemli katkılarda bulunan siz gazetecilerimizin; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor,  meslek hayatınızda başarılar diliyorum.”


Yayın Tarihi: 08/01/2020