Galatasaray Destan Yazdı


Galatasaray Destan Yazdı

Manchester United 2-3 Galatasaray

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 2. maçında deplasmanda İngiltere'nin Manchester United takımını 3-2 mağlup etti.

Old Trafford Stadı'nda oynanan müsabakada Sarı - kırmızılı takımın gollerini 23. dakikada Wilfried Zaha, 71. dakikada Kerem Aktürkoğlu ve 81. dakikada Mauro Icardi attı. Manchester United'ın gollerini 17. ve 67. dakikalarda Rasmus Højlund kaydetti. Mauro Icardi, 78. dakikada penaltı atışından yararlanamadı. İngiliz ekibinden Casemiro 77. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Galatasaray, gruptaki üçüncü maçında 24 Ekim Salı günü İstanbul'da Bayern Münih'i ağırlayacak.

Okan Buruk: "Hedefimiz gruptan çıkmak"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Manchester United’a karşı Old Trafford’daki 3-2’lik zaferin ardından yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulundu.

Çok güzel bir maç oldu. Gel gitler oldu. İki takım da çok pozisyona girdi. Grupta 4 puanla ikinci sıradayız. Deplasmanda Manchester United’ı yendik. Birinci mutluluğumuz bu. Asıl mutluluğumuz burada bir Türk takımının İngiliz takımını yenmesi. uzun yıllar hatırlanacak 3-2’lik bir galibiyet. Bizim için ve Türk futbolu için önemli bir sonuç. Adı üstünde: Avrupa Fatihi Galatasaray. Uzun yıllardır büyük başarılar elde etti. Burada Galatasaray’ın DNA’sında Avrupa’da hep kazanmak olduğunu geçen sene de söyledik.” 

“Bu sene de Şampiyonlar Ligi’ne girip burada galibiyet almak hepimizin bundan sonraki amacını çok net ortaya koyuyor. Hedefimiz tabii ki gruptan çıkmak. Önümüzde çok önemli dört karşılaşma var. Bugünkü galibiyet çok önemli. Başakşehir ile Manchester United’a karşı bir maç kazanmıştım. Teknik adam olarak benim ikinci galibiyetim.”

Ülke puanı için önemli bir galibiyet aldık. Maddi ve manevi önemi var. Bizi destekleyen herkese teşekkür etmek istiyorum. 

STAT: Old Trafford

MANCHESTER UNİTED: Onana- Dalot, Varane, Lindelöf, Amrabat (Dk. 89 Martial), Casemiro, Mount (Dk. 85 Antony), Hannibal (Dk. 46 Eriksen), Bruno Fernandes, Rashford (Dk. 67 Garnacho), Höjlund

GALATASARAY: Muslera- Boey, Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Angelino (Dk. 84 Ndombele), Kaan Ayhan (Dk. 84 Nelsson), Torreira (Dk. 61 Oliveira), Tete (Dk. 61 Barış Alper Yılmaz), Kerem Aktürkoğlu, Zaha (Dk. 72 Mertens), Icardi

GOLLER: Dk. 17 ve Dk. 67 Höjlund (Manchester United), Dk. 23 Zaha, Dk. 71 Kerem Aktürkoğlu, Dk. 81 Icardi (Galatasaray)


Yayın Tarihi: 04/10/2023 - 10:37