Eyüp Elmas Samsun Gazeteciler Cemiyeti’ni Ziyaret Etti Projelerini Anlattı


Eyüp Elmas Samsun Gazeteciler Cemiyeti’ni Ziyaret Etti Projelerini Anlattı

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı, Şehir ve Bölge Planlama Uzmanı, Kalkınma Dairesi Eski Başkanı Eyüp Elmas, Samsun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Elmas, Samsun ile ilgili hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı ve gazetecilere bilgi verdi.

Samsun’un 22 yılda kalkınma ve büyüme anlamında çok fazla bir şey yapılmayan bir şehir olduğunu belirten Elmas şunları söyledi.

‘’Maalesef Samsun’a son 22 yılda kalkınma ve büyüme anlamında fazla bir şey yapılmadı. Şehrin potansiyeli yatırıma, kalkınmaya ve gelişmeye yeterince çevrilemedi. Biraz okul, biraz hastane, birazdan daha fazla da spor tesisi,  Samsun’un son 22 yılda özeti budur.

Şehir 5 katman; yaylada devlet yok, meyilli tarım kuşağında neredeyse yok, şehrin doğusu biraz fındık, batısında tütün vardı az kaldı, iç bölgelerde biraz yem biraz buğday, o da geniş çaplı değil, yerimiz boş kalmasın, anamızın babamızın kemiği sızlamasın diye yapılıyor. Düz ovaya gelince orada da üretim fazla değil.

Size Hollanda’dan örnek vereyim;  

Hollanda’nın süs bitkisi tarım alanı 7 bin hektar, Dünya GSMH sıralamasında 17. sırada, Türkiye 19. sırada. Hollanda’nın tarım üretimi 112 milyar dolar, kesme çiçek üretimi 12 milyar dolar, süs bitkisi üretim alanı 7 bin hektar, yani Vezirköprü ovasının yarısı kadar. Biz Hollanda’nın 7 bin hektar alanda yaptığını yapamıyoruz.

Samsun’un Terme’den Yakakent’e kadar denizden yaylaya, tarımı, sanayisi, hayvancılığı tamamı dâhil toplam gayri safi milli hasılamız 10 milyar Dolar. Biz Hollanda’nın 7 bin hektar alanda yaptığını yapamıyoruz

Biz köylerimizdeki tüm çiftçilere ulaşarak köylerinde kalmalarını sağlamalıyız. Ben tüm çiftçilerimizin gelirini en az 5 kata çıkaracak çalışmalar yaparak o insanların orada kalmasını sağlayacağım.

Bir strateji merkezi kuracağız, Dünyanın neresinde olursa olsun, ‘’param var, projem var, yatırım yapacağım’’ diyen herkesin anında haberdar olacağı bir alan oluşturacağım. Bu yatırımcıya hemen emrinde olduğumu, gerekirse fabrikasının temelini benim yapabileceğimi söyleyeceğim,  Bu şehri gerçekten bir özel sektör şehri haline getirmemiz lazım.

Terme’den Yakakent’e kadar denizden yaylaya her ilçeyi bir il gibi ayrı ayrı kalkınma modeliyle çalışacağım. 26 sektörde yapacağımız çalışmalarla Samsun’a 10 yılda 1 Milyar doların üstünde bir kazanç sağlayacağız.

Bekdiğin’de 20 bin dönümlük bir sanayi üssü çalıştım.  İçerisinde 6 tane ihtisas sanayi bölgesi, organize sanayi sitesi var, yan sanayi sitesi var, Teknoparkı var, sürekli eğitim merkezleri var, bankaları, sosyal alanları hepsi var. Tamamının çatısı güneş enerjisi, yağmursuyu geri dönüşümü var. Tam ortasında Samsun Teknik Üniversitesi olacak. Üniversitenin hocaları fabrikaların danışmanları, öğrencileri fabrikaların part-time çalışanı, fabrikaların mühendisleri ve ustaları üniversitenin hocaları olacak.

Allah kısmet eder aday gösterilirsem ve seçilirsem ilk gün bir basın açıklaması yaparak 12 ayda Samsun’da işsizliği nasıl sıfırlayacağımı açıklayacağım.

Basın ile ilgili olarak da güzel bir projem var, örnek bir basın parkı yapacağım.  İçerisinde büyük bir basın kompleksi, basın müzesi, kafeterya, konferans salonları, ışıklandırmasıyla, ses sistemleriyle ve basın mensuplarının burada çalışacakları alanlar olacak. Parkın içerisindeki alanlara da duayen gazetecilerin ismini vereceğiz. Biz projeyi tamamlayıp anahtarı teslim edeceğiz.

Tüm anlattıklarımı ve daha fazlasını çok kısa zamanda hayata geçireceğiz, Samsun kısa zamanda değişimi yaşayacak.’’

Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı da Eyüp Elmas’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek başarı dileklerinde bulundu.


Yayın Tarihi: 30/12/2023 - 17:19