Eski CHP'li Vekilden ‘EVET’ Çağrısı


Eski CHP'li Vekilden ‘EVET’ Çağrısı

'Evet deyin, ülkemiz güçlensin'

Atakum Belediyesi’nin konuğu olarak geldiği Samsun’da eski partisinin liderini yalancılıkla suçlayan eski CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun yalanları bitmiyor. Bu referandumda evet oyu kullanmak, ülkenin güçlenmesine katkı sağlamaktır” dedi.

Atakum Belediyesi ile İş Dünyası Ekonomik ve Stratejik Kalkınma Derneği işbirliği ile düzenlenen Güçlü Türkiye Yolunda Birlik ve Beraberlik Buluşmasına katılan eski CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, referandumda Güçlü Türkiye için herkesin ‘evet’ oyu kullanmasını istedi. Atakum Belediyesi Yalı Kafe’de düzenlenen buluşmaya Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy, İDEKAD Genel Başkanı Elçin Çelebi Işık, İDEKAD Samsun İl Temsilcisi Ayşegül Özkaraduman ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'MECLİS DAHA DA GÜÇLENECEK'

Türkiye’de büyük ve önemli atılımların hep tek başına iktidar dönemlerinde yaşandığına dikkat çekerek konuşmasına başlayan eski CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, “Tarihsel gerçekler ortada. Türkiye’nin yakın tarihine baktığımızda, atılımların hep tek başına iktidar dönemlerinde yaşandığını görüyoruz. Koalisyonların, kurulamayan hükümetlerin beraberinde getirdiği sorunlar yüzünden sürekli sorunlar yaşadık. İşte bu önemli sorundan bizi kurtaracak bir sistem kapımızda. Buna evet dememek olur mu? Ülkemizin tüm komşuları ateş içinde, gerginlikler ve krizler yaşıyor. Böyle bir coğrafyada güçlü bir ülke, güçlü bir lider ile olur. Bakmayın siz o yalanlar ile kafaları karıştırmaya çalışanlara. Evet çıkarsa meclisin gücü azalacakmış. Külliyen yalan! Meclisin daha da güçleneceğini anlamak için, yeni maddeleri okumak yeterlidir. Milletvekilleri, parmak kaldır parmak indir modelinden kurtulacak. Meclis yapısı daha da güçlenecek” dedi.

YALANLARI BİTMİYOR!

Eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu yalan söylemekle suçlayan eski CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, “CHP ve HDP çıkmış, ‘Bu anayasa, AK Parti ve MHP’nin anayasası’ diyor. Size Başbakan çağrı yaptı. Görüşmelere katılın dedi. Neden katılmadınız. Şimdi ‘bizimle uzlaşma sağlanmadı’ diyorsunuz. Neden davete katılmadınız? Katkı sunmak, maddelerinizi söylemek bu kadar mı zordu? Ama onların derdi başka! Milletimiz de onların derdini biliyor ama fırsat vermeyecek. Tutturmuşlar bir ‘ülke bölünecek’ hikayesi gidiyor. Yeni maddelerin hiç biri buna müsaade etmiyor ki. Bu ülkede asla eyalet, federasyon sistemi olmaz. Yalanlara devam ediyorlar. Sistem ile savaş kararını tek bir kişi verecek diyorlar. Savaşı kim ister? Durum böyle mi peki? Tabii ki hayır, ‘Savaş açma yetkisi koşulsuz şartsız TBMM’ye aittir’ diyen bir sistem bu. Bu referandumda, ‘EVET’ demek, neresinden bakarsanız bakın, alınacak en doğru karardır. Lütfen bir oy ile ne olur demeyin. Tarihimiz, bir oy ile seçim kazanılan ve kaybedilen seçimlerle dolu. O sandığa gidin ve ‘Türkiye’nin daha da güçlenmesi için’ hiç tereddütsüz ‘EVET’ deyin. 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi için ‘kontrollü darbe’ diyen ama o gece iki saat havaalanında, sonra da bir belediye başkanının evinde saklanan Kemal Kılıçdaroğlu’na inanmayın. Bu açıklaması ile zaten o kendisini belli etti. İnsan, o gece tankların önüne koşan, şehit olan milletimizden biraz utanır. ayın Kılıçdaroğlu’nun yalanları bitmiyor. Bu referandumda evet oyu kullanmak, ülkenin güçlenmesine katkı sağlamaktır” diye konuştu.

EVET İLE GÜÇLÜ TÜRKİYE

Türkiye’nin önemli bir referandum sürecinde olduğunu söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Referandum sürecinde halkımızın kafasını karıştırmak isteyenler var. Yalan söylemekten, insanları kandırmaktan da hiç çekinmiyorlar. Biz de onlara inat, doğruları anlatmaya, yeni sistemin Türkiye’yi nasıl güçlendireceğini paylaşmaya devam ediyoruz. Bu akşam da genç yaşına rağmen yıllarca aktif siyaset içerisinde bulunmuş eski bir milletvekilimizi ağırladık. Kendisine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Birbirinden önemli detayları bizlerle paylaşarak, kafa karıştırmak isteyenler yüzünden kararsız kalanların kararlarını vermesinde etken bir program gerçekleştirdik. İnanıyoruz ki referandumdan çok yüksek bir oy farkı ile ‘EVET’ çıkacak ve Türkiye güçlenecek. Bunun olmasını istemeyenlere, milletimiz bugüne kadar olduğu gibi 16 Nisan'da da hak ettikleri yanıtı verecek. Türkiye'nin daha da güçlenmesini, yargının bağımsızlaşmasını, meclisin daha da etkin olmasını istemeyenler, sandıktan çıkacak 'EVET' oyları ile cevaplarını alacaklar” diye konuştu. İDEKAD Genel Başkanı Elçin Çelebi Işık ve İDEKAD Samsun Yöneticisi Osman Genç’in de selamlama konuşmaları yaptığı programın ardından eski CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, eski CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay’a paylaşımlarından dolayı teşekkür ederek çiçek ve üzerinde Osmanlı Tuğrası bulunan el işlemesi bir tablo hediye etti. İDEKAD Genel Başkanı Elçin Çelebi Işık da, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya programa katkılarından dolayı teşekkür ederek bir hediye takdiminde bulundu.


Yayın Tarihi: 09/04/2017