Emre Güneş: ‘’Projelerimizle İlkadım’ı Şaha Kaldıracağız’’


Emre Güneş: ‘’Projelerimizle İlkadım’ı Şaha Kaldıracağız’’

AK Parti İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Emre Güneş İlkadım ilçesini şaha kaldıracak projelerinin hazır olduğunu ifade etti.

Emre Güneş; İlkadım için bilim, sanat, kültür, eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda çok önemli projelere çalıştığını,  61 mahallenin tamamında sosyal belediyeciliğin gerektirdiği her şeyi yapacaklarını söyledi.

Emre güneş, hayata geçirmek istediği projeler hakkında kısa bilgiler verdi;

1. SOSYAL KAMPÜS PROJESİ

Mahallelerimizde kurulacak kampüs alanları ile aile fertlerimizin sosyalleşebileceği, kreşlerin olacağı, mühendishanelerin olduğu, öğrencilerimizin derslerine çalışabileceği bir ortam oluşturmayı amaçladık.

2. SANAT SOKAĞI PROJESİ

Mahallelerimizde belirlenen konumlarda oluşturulacak bu sokaklar ile kültür ve sanat açısından ilçemizi geliştirmeyi hedefledik. Bu kapsamda oluşacak tüm ürünlerin satışlarını yaparak ailelerimize ekonomik destek sağlayacağız.

3. İLKADIM REHABİLİTASYON PROJESİ

Zorlu yaşam koşulları ve bağımlılıkla mücadele kapsamında belediye imkanları doğrultusunda rehabilitasyon merkezi oluşturmayı hedefledik.

4. SOSYAL DESTEK PROJESİ

Hane ziyaretleri yaparak sosyal yardım ve sosyal hizmet gerçekleştirmeyi, ihtiyaçlı mahalle sakinlerimize ulaşabilmeyi hedefledik. Bu çalışma kapsamında ailelerimizin her alanda sıkıntılarını gidereceğiz.

5. AKVARYUM PARK PROJESİ

Vatandaşlarımıza sosyalleşebilme adına deniz canlılarını tanıyabildiği bir gezi alanı oluşturabilmek ve ilçemize turist çekebilmeyi hedefledik.

6. KAFE VE RESTORANTLAR PROJESİ

İlkadım sakinlerinin daha ekonomik koşullarda sosyalleşebileceği alanları arttırmayı amaçladık. Özellikle mahalle aralarında park alanlarımızda kuracağımız yaz ve kış bahçe konseptinde kafe alanlarında ailelerimizin sosyalleşme alanları olacaktır. bu alanlarda hem çocuklarımız hem de ailelerimiz hizmet alacaktır.

7. ÇORBA ÇEŞMESİ PROJESİ

ilçemizdeki belirli işlek noktalarda sıcak bir çorbaya ihtiyaç duyulacağı saatlerde, vatandaşlarımıza sıcak bir çorba ikram etmeyi amaçladık. Öğrencilerimiz ve işe giden vatandaşlarımıza bu hizmeti sunmak amaçlanmıştır.

8. SAĞLIKLI BİR HAYAT İÇİN TEMİZ BİR ÇEVRE PROJESİ

İlkadım sakinlerinin sokaklarda gezerken kokudan, çöplerden ve konteynırlardan rahatsız olmayacağı temiz ve düzenli caddeler oluşturmayı hedefledik. Mahalle aralarına kuracağımız geri dönüşüm alanlarıyla küçük yaşta çocuklarımızı bu bilinçte yetiştireceğiz.

9. İLKADIM GÜZELLİŞİYOR PROJESİ

Belediye ile üniversite arasında yapılacak işbirliği ile İlkadım ilçemize özgü tarihi yapısından esinlenerek mimari yapılar oluşturmayı hedefledik. Bu çalışma ile hem turist çekeceğiz hem de ilkadım ilçemizin mimari dokusunu oluşturacağız.

10. HUZUR SOKAĞI PROJESİ

Ailelerin, çocukların ve gençlerin hoş vakit geçirebileceği yaşam alanları oluşturmayı hedefledik. Doğa ve deniz manzaralı alanlar oluşturarak ailelerimizin sosyalleşeceği alanlar oluşacaktır.

11. İLKADIM SAHİLİ BELEDİYE TESİSİ PROJESİ

İlkadım sahilimizi daha kullanışlı bir sosyal alana dönüştürebilmek adına sahil kenarında hizmet veren belediye tesisi kurmayı hedefledik. Bu bağlamda çocuklarımıza ders çalışma alanı, restaurant ve kafe hizmeti verecek bir tesis ilkadım ilçemize kazandırmak istiyoruz.

12. KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

İlçemizde çarpık kentleşmeyi düzenlemek ve depreme dayanıklı daha iyi yaşam alanları oluşturmayı hedefledik.

13. HALK EKMEK PROJESİ

İlkadım sakinlerimizin temel gıda ihtiyacına kolay ve ekonomik yoldan ulaşabilmesini hedefledik.

14. ENGELSİZ İLKADIM PROJESİ

İlçemizde bulunan engelli bireyleri toplumsal hayata davet etmeyi ve üretkenliklerini arttırmayı hedefledik. Engelli bireylerin aileleriyle sosyalleşeceği alan oluşturacağız. Engelli bireylerimizin eğitsel, sosya, sportif ve kültürel çalışmalarını yapacağı alanlar oluşturulacak

15. ORMAN KÖY PROJESİ

İlkadım sakinlerimizin doğa ile iç içe vakit geçirmeye elverişli, güvenilir ve sosyal faaliyette bulunabileceği bir alan oluşturmayı hedefledik. Bu proje turizm açısından önem verdiğimiz bir çalışmadır. Küçük yaşta çocuklarımızı doğa ile iç içe büyümesini sağlayarak doğa dostu nesiller yetişmesine katkı sağlayacağız.

16. KOOPERATİFLEŞME PROJESİ

Tarım, hayvancılık ve el emeği ile üretilen ürünleri İlkadım markası ile başta ilimiz olmak üzere tüm şehirlere pazarlamayı hedefledik.

17. ÜCRETSİZ Wİ-Fİ PROJESİ

İlkadım sakinlerinin toplumsal alanlarda wi-fi gereksinimlerini sağlamayı ve öğrencilerimizin ödevlerini yaparken ihtiyaç duyduğu internete ücretsiz ulaşabilmelerini hedefledik.

18. OĞLAN BİZİM KIZ BİZİM PROJESİ

İlkadım’da yaşayan ve düğün yapacak olan çiftlerimize sosyal ve ekonomik olarak katkı sağlamayı hedefledik.

19. İNOVASYON MERKEZİ

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin bilimsel çalışmalar yapmasına olanak sunmayı hedefledik. Bu alanda ortaya çıkan projelerde çocuklarımızın ekonomik katkı sağlayacak projeler oluşturulacaktır.

20. BELEDİYE OYUN OKULU PROJESİ

Anaokulu ve ilkokul öncesi dönemde bulunan çocukların eğlenerek öğrenebileceği oyun okulları kurmayı hedefledik. Özellikle çocukluk döneminde psikolojik rahatsızlıkları olan ailelerimize ücretsiz destek sağlanacaktır.

21. YENİ EVLİ ÇİFT LOJMANLARI PROJESİ

İlçemizde ikamet eden yeni evli çiftlerin, barınma ihtiyaçlarını ekonomik olarak karşılayabileceği sosyal konutlar oluşturmayı hedefledik.

22. ARAMA KURTARMA EKİBİ PROJESİ

Ülkemizde yaşanan her türlü acil yardım ve afet olaylarında belediye olarak sahada olabilmeyi amaçladık.

23. CAN DOSTLARIMIZIN EĞİTİM ALANI PROJESİ

Can dostlarımızın doğru bir şekilde yetiştirilmesi ve tehlikeli davranış bozukluklarının önüne geçebilmeyi amaçladık.

24. İLKADIM’DA DİKİLİ AĞACIN OLSUN PROJESİ

Daha yeşil ve doğa ile içi içe bir ilçe oluşturmak adına ağaçlandırma çalışmalarını yaygınlaştırmayı amaçladık. Daha yeşil ilkadım için, ailelerin birlikte etkinlik yapacağı alanlar oluşturmak amaçlanmıştır.

25. PATİ PARK PROJESİ

Can dostlarımızın sosyalleşmesi ve çeşitli aktivitelerle enerjilerini doğru kullanarak, egzersiz ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için park kurmayı hedefledik.

26. SORUMLULUK VE DESTEK PROJESİ

Genç ve çocukların sosyal sorumluluk çalışmalarına katılımını arttırıp karşılığında sadece mahallelerimizin yerel esnafında kullanılabilecek hediye çekleri ile ödüllendirip,  hediye çeklerin sadece yerel esnafta geçmesini sağlayarak yerel esnafımıza da destek olmayı hedefledik. Hem gençlerimizin gönüllülük bilincini aşılamak hem de yerel esnafımızı desteklemek amaçlanmıştır.

27. CAN DOSTLARIMIZ İÇİN REHABİLİTASYON VE BARINAK PROJESİ

İlçemizde bulunan sokak hayvanlarının soğuk hava, açlık ve barınma problemlerini gidermek için barınak inşası yapımını hedefledik.

28. TARIM VE HAYVANCILIĞI KALKINDIRMA PROJESİ

Tarım ve hayvancılığa uygun mahallelerde, mahalle halkını teşvik etmeyi tarım ve hayvancılıkla ilgilenen mahalle sakinlerini desteklemeyi hedefledik. Üreten bir ilkadım için bu projemize önem veriyoruz.

29. HOBİ BAHÇESİ PROJESİ

İlkadım ilçemizde yaşayan kent sakinlerinin hobilerini gerçekleştirebileceği alanlar oluşturarak, oluşan ürünlerin kooperatif sistemimizde satışlarını yaparak kent ekonomisine katılabilmelerini hedefledik.

30. KAPALI PAZAR YERİ PROJESİ

İlkadım ilçemizde bulunan sabit pazarcı esnaflarımız için daha konforlu bir alan oluşturmak ve belirli bir konumda daha kolay bir şekilde ticaretin ilerlemesini sağlayabilmeyi amaçladık.

31. SİNEMA VE TİYATRO OKULU PROJESİ

İlkadım ilçemizde bulunan sinema ve tiyatro sanatçılarına destek olmayı ve sanata özendirme çalışmaları ile bir okul oluşturmayı hedefledik. Bu alanda çalışma yapan bireylerimizi desteklemek istiyoruz.


Yayın Tarihi: 12/01/2024 - 19:05