Elektrikli Taksiler Görücüye Çıktı


Elektrikli Taksiler Görücüye Çıktı

Beyoğlu Belediyesi taksici esnafınıTaksim Meydanında düzenlediği sahur programında bir araya getirdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın ev sahipliğinde, Radyo Trafik ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) iş birliği ile düzenlenen programda yaklaşık bin taksici aileleriyle birlikte sahurlarını yapmanın mutluluğunu yaşadı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da sahura katılarak, taksici esnafıyla bir arada sahur yaptı. Programda turkuaz renkten oluşan ve henüz trafiğe çıkmayan elektrikli taksiler de ilk defa Taksim’de görücüye çıktı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur ile birlikte elektrikli taksiye binerek test sürüşü yaptı.

 BU AKŞAMIN SÜRPRİZİ DE ELEKTRİKLİ ARAÇLAR OLDU

Temsilcileri Beyoğlu'nda ağırlamaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Bu akşam İstanbul’un bütün taksicileriyle Taksim Meydanı’nda sahur programında bir aradayız. Ben bütün taksici kardeşlerime hoş geldin diyorum. Taksim, malum suların taksim olduğu yer. Rahmet ayı, bereket ayı. Hem iftarlarla güzellik kattı hem de sahurlarıyla burada bu güzelliği yaşıyoruz. Ve bu akşamın sürprizi de elektrikli araçlar oldu. Açıkçası dünyada artık insanoğlu daha yenilenebilir enerjiyle çevreye daha duyarlı, daha çevreyi az kirleten araçlara ihtiyaç duyuyor. Ve Türkiye’de de taksici kardeşlerimizin bu duyarlılıkla bu işe start vermiş olması çok güzel. Ben bütün taksici kardeşlerime emeklerinden, İstanbul’un turizmine, İstanbul’un taşımacılığına yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÇEVREYİ KİRLETMEYEN ARAÇLARLA TAKSİCİLİK YAPMAK ÇOK ÖNEMLİ

Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur İse, “ Elektrikli taksilerle ilgili ilk çalışan arabanın kendi arabası olacağını belirterek, “ Aracın siparişini verdim, ruhsat işlemleri yapılıyor. İnşallah önümüzdeki 3-4 gün içerisinde taksi olarak çalışmaya başlayacak. Benimle beraber 5 arkadaşımız daha aldı. Şöyle bir özelliği var; taksicilere çok uygun imkânlarla bu araçları verdikleri için tabi ki tercih ediyoruz ama İstanbul’da ki müşterilerimizin de çok sessiz, hiç ses çıkarmayan. Çevreyi kirletmeyen bir araçla İstanbul’da taksicilik yapmak gerçekten önemli diye düşünüyoruz. İstanbul’un havasına da suyuna da katkıda bulunabileceksek bu bizim için çok önemli. İnşallah bu elektrikli taksi projesini biz başlatacağız, devamı da gelecek diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 Aracın 1,5 saatte şarj edildiğini belirten İş Geliştirme Müdürü Sergii Kaian, "Bir defalık şarjla araç şehir içinde 300 kilometre yol yapabilir. Şuan da İstanbul'da 60'a yakın şarj cihazı var, neredeyse her ilçede 2 adet şarj istasyonu var, taksiciler için çok rahat olacak" dedi.


Yayın Tarihi: 15/06/2017