Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Toplantısı Yapıldı


Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Toplantısı Yapıldı

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Toplantısı, Giresun Ticaret Borsası ve Giresun Ticaret ve Sanayi odası ortaklığında gerçekleştirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 81 ilde düzenlediği “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” toplantılarıyla 1 Milyon ve üzeri istihdam sağlamayı hedefliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu Giresun İl Müdürlüğü tarafından “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” eğitim toplantısı düzenlendi. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, bakanlık bürokratları, SGK İl Müdürü Erdal Özdemir ve İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sarı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu yaptı. Yanıkoğlu konuşmasında “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapılan anlaşma ile 81 İl ve 160 İlçedeki Odalarımız-Borsalarımız kanalıyla, iş dünyasının nitelikli çalışan ve stajyer ihtiyacını tespit edip, toplayacağız. Bunları İŞKUR’a ileteceğiz. İŞKUR da bu talepleri karşılayacak eğitimler verecek, yerleştirmeleri yapacak. Detaylı bilgileri toplantıda konuşacağız ben hepinize teşekkür ederek sözlerimi sonlandırıyorum ve sözü Sn. Müsteşarımız Mazhar Yıldırımhan’a bırakıyorum” Dedi.

Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, "Kayıt dışı istihdamla mücadelede el birliği yaparsak bundan hem işçilerimiz hem işverenlerimiz ciddi şekilde yararlanmış olacaklardır” dedi.

Toplantı soru cevap kısmının ardından son buldu.


Yayın Tarihi: 03/02/2017