Avrasya’nın En Büyük Fuarı PlastEurasia Açıldı


Avrasya’nın En Büyük Fuarı PlastEurasia Açıldı

Bugün 8,9 milyon tonluk üretim kapasitesi ile Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise altıncı büyük üreticisi olan Türk plastik endüstrisi 27. PlastEurasia Fuarı’nın açılışını TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi. Her yıl PAGEV ve TÜYAP işbirliği ile düzenlenen dünyanın en büyük ikinci, Avrasya’nın ise en büyük plastik fuarı bu yıl 99 ülkeden 50 bin ziyaretçi ile rekor kırmayı hedefliyor. 27. PlastEurasia Fuarı ayrıca Rusya, Suudi Arabistan, Irak, Filistin, Yunanistan ve Azerbaycan başta olmak üzere birçok ülkeden de alım heyeti ağırlıyor.

Türkiye ekonomisinin ve sanayisinin güçlü aktörleri arasında yer alan Türk plastik sektörü, üretim ve ihracattaki ilerleyişine devam ediyor. PAGEV (Türk Plastik Sanayicileri, Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı) ve TÜYAP iş birliğinde düzenlenen dünyanın ikinci, Avrasya’nın ise en büyük plastik fuarı olan PlastEurasia-Uluslararası İstanbul Plastik Endüstrisi Fuarı’nın 27.’si TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı. 06-09 Aralık tarihleri arasında kapıları açık olacak fuar bu yıl Uzakdoğu ve Ortadoğu’dan Avrupa’ya, Orta Asya’dan Balkanlar’a kadar 99 ülkeden 50 bin ziyaretçi ile rekor kırmayı hedefliyor.

Yerli ve yabancı firmaların buluşma noktası haline gelen PlastEurasia’da 43 ülkeden 1083 firma ve firma temsilcileri yerini alırken Rusya, Suudi Arabistan, Irak, Filistin, Yunanistan ve Azerbaycan başta olmak üzere birçok ülkeden gelen alım heyetleri, yeni pazar ve işbirlikleri için fırsatlar yaratacak.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl toplam 10 salonda yerini alan firmalar, 4 gün boyunca PlastEurasia Fuarı’nda plastik makinelerinden kimyasallar ve hammaddelere, makine yan sanayiinden ısı, kontrol cihazları ve kalıplara kadar birçok farklı alanda en son teknolojik ürünlerini sergileyecek. 


Yayın Tarihi: 06/12/2017